Συγκλονίζει ο πατέρας του 16χρονου Φίλιππου: «Έτσι πέθανε το παιδί μου από ηλεκτροπληξία»

Φως στα αίτια της τραγωδίας με τον 16χρονο νεαρό προσπαθεί να ρίξει η αστυνομία.

Στην προσπάθειά του να «αποκαταστήσει την αλήθεια» όπως ανέφερε, ο πατέρας του 16χρονου Φίλιππου περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του γιου του, που πέθανε από ηλεκτροπληξία.

Τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον 16χρονο Φίλιππο διερευνώνται από τους άνδρες του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, το οποίο έχει αναλάβει και την προανάκριση.

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που βρήκε πρώτος νεκρό το 16χρονο, ο πατέρας του, μιλάει για τον τρόπο που έγινε το δυστύχημα.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr: «Ο γιος μου δεν προσπάθησε να αλλάξει κάποια λάμπα. Το μόνο που έκανε ήταν να ανάψει το λαμπατέρ που βρισκόταν στο γραφείο του. Όπως θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας».

Ο πατέρας του άτυχου Φιλίππου ανέφερε, επίσης, ότι ο πρώτος όροφος του σπιτιού – όπου και έλαβε χώρα η τραγωδία – είναι ανακαινισμένος και όπως είναι φυσικό, διαθέτει καινούριο πίνακα ρεύματος, αλλά και ρελέ (αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη).

Αυτή είναι και η βασικότερη απορία του πατέρα του 16χρονου, αναφορικά με το δυστύχημα: Γιατί δεν “έπεσε” το ρελέ, προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία; Τις σχετικές απαντήσεις, πάντως, αναμένεται να δώσει η αστυνομική έρευνα.

Πώς έγινε η τραγωδία

Το αγόρι βρισκόταν στο δωμάτιό του και υπέστη ηλεκτροπληξία.

Αμέσως η οικογένεια του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Γιατροί και διασώστες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν στη ζωή τον 16χρονο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου που διενεργούν προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού αυτού περιστατικού.

Ειδικός πραγματογνώμονας αναζητά τα αίτια

Ένα από τα ερωτήματα που θα διερευνηθούν είναι για ποιο λόγο υπήρξε διαρροή ρεύματος και αν αυτή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και σύμφωνα με πληροφορίες από συγγενικά πρόσωπα του άτυχου παιδιού, το σπίτι όπου διέμενε ο 16χρονος στη Θέρισο ήταν παλιό και ίσως να μην υπήρχαν συστήματα ασφαλείας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στον πίνακα του σπιτιού.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here