Ευρωεκλογές – Μητσοτάκης: Πάντα δίνονταν επιδόματα πριν τις εκλογές, πρώτη φορά τόσο ξεδιάντροπα


Την άποψη πως η «13η σύνταξη» που δόθηκε από την κυβέρνηση είναι ένα επίδομα επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντα, είπε, πριν από τις εκλογές δίνονταν κάποιες παροχές αλλά πρώτη φορά γίνεται «τόσο ξεδιάντροπα» πέντε μέρες πριν από τις εκλογές.

«Δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν με το επίδομα που δίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Φιλοδοξία μου είναι να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να δίνει χρήματα στα παιδιά και στα εγγόνια«,  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα στο ραδιόφωνο News 24/7.

Δείτε live τη συνέντευξη

«Το αφορολόγητο δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση της ΝΔ» επανέλαβε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε ξανά τον πρωθυπουργό να πει ποιον στηρίζει για την προεδρία της Κομισιόν. Έκρινε πως από τη στιγμή που έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, η συνεργασία της Κομισιόν με την κυβέρνηση μετεκλογικά θα είναι δύσκολη αλλά «αυτό δεν είναι κάτι που αφορά εμένα«, είπε.

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «βαθιά συντηρητική δύναμη«, λέγοντας πως «είναι ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει«.

«Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίθεση με μπογιές και καπνογόνα χθες στη Βουλή. Έκρινε δε ότι «δεν είναι δυνατόν ο φρούραρχος να είναι ακόμα στη θέση του μετά από αυτό που έγινε. Αυτό που γίνεται είναι συμπαράσταση σε έναν καταδικασμένο αμετανόητο δολοφονόνο».

«Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στη Βουλή είναι αποκρουστικός, δεν νομίζω ότι υπάρχει προοδευτικός πολίτης να μην αισθάνεται άσχημα με αυτές τις εικόνες. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαφυλαχτεί το κτίριο της Βουλής, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια, είπε πως την επόμενη μέρα από την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση, η αστυνομία θα έχει την απόλυτη πολιτική κάλυψη, θα αγοραστούν καινούργια περιπολικά και καινούργια αλεξίσφαιρα για τους αστυνομικούς και «θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς που θα κατανείμουμε στην ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που θα ανασυστήσουμε». Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ