Δημήτρης Χριστόφιας: Κρίσιμες ώρες για τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου Λευκωσίας ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας. Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με σημαντική αναπνευστική επιβάρυνση και το βράδυ της Τρίτης αποφασίστηκε να διασωληνωθεί. Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα. Κύπρος: Ο Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε τον Δημήτρη Χριστόφια στο νοσοκομείο

Νωρίτερα σήμερα (22.05.2019) συνεδρίασε το ιατρικό συμβούλιο παρουσία των γιατρών που τον παρακολουθούν, γιατρού λοιμωξιολόγου που ταξίδεψε στην Κύπρο από το Ισραήλ και της Γενικής Διευθύντριας του υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη. Επαναξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια θα γίνει το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Cyprus Times, ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας στο Ισραήλ. Το βράδυ της Τρίτης, η κα Γιαννάκη και ο Ισραηλινός λοιμωξιολόγος είχαν και τηλεδιάσκεψη με την ιατρική ομάδα του του ιατρικού κέντρου Sheba του Ισραήλ, ενός από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της χώρας.

Το νέο επίσημο ανακοινωθέν, αναφέρει:

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από cyprustimes.com

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here