«Έξυπνο σπίτι» για τον Πατριάρχη Μόσχας με μπιλιάρδο και πισίνα – Στα 4.3 εκατ. δολλάρια το κόστος


Το ποσό των 43,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 2,8 δισ. ρούβλια, διαθέτει το τμήμα διαχείρισης ακινήτων του Κρεμλίνου για την την ανακαίνιση της οικίας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, η οποία βρίσκεται σε μια έκταση 6.1 στρεμμάτων νότια της Αγίας Πετρούπολης.

Η σύμβαση για τα 2,8 δισεκατομμύρια ρούβλια προορίζεται μόνο για την αποκατάσταση της οικίας, ενώ η όλη εσωτερική διακόσμηση – έπιπλα, υδραυλικά, διακοσμητικά αντικείμενα και τα υπόλοιπα – θα αγοραστούν χωριστά. Ένα κόστος, το οποίο λέγεται ότι μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της  αποκατάστασης ή ακόμα και να το υπερβεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  «The Bell»  πρόκειται για μία πρώην κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ρωσίας, η οποία θα παραχωρηθεί στον Πατριάρχη, καταλαμβάνει σχεδόν 2,5 εκτάρια, ενώ χαρακτηρίστηκε ως εκκλησιαστική ιδιοκτησία το 1994.

μόσχας

Το δημοσίευμα επισημαίνει, μάλιστα, ότι η νέα Πατριαρχική Κατοικία θα είναι εξοπλισμένη με έξυπνη οικιακή τεχνολογία και θα περιλαμβάνει ιδιωτική εκκλησία, βιβλιοθήκη, αίθουσα μπιλιάρδου και πισίνα, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2021.

Ο εκπρόσωπος του πατριάρχη Κυρίλλου επιβεβαίωσε ότι η ανακαίνιση έχει ξεκινήσει και σημείωσε ότι η εκκλησία «δεν έχει άμεση σύνδεση» με τα έργα.

«Όλα αυτά γίνονται από τη διεύθυνση προεδρικής διαχείρισης ακινήτων και εργολάβους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, του Πατριαρχείου Αλεξάντρ Βολκόφ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ