Φάρμακα και εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέχετε


Ποιες προφυλάξεις πρέπει να έχετε κατά νου όταν είστε έγκυος; Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ιβουπροφαίνη και την εγκυμοσύνη;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σχετικά με την πρόσληψη φαρμάκων. Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη, που μπορεί να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες για τα μωρά.

Η ιβουπροφαίνη είναι ένα κοινό φάρμακο που μπορείτε να βρείτε στο ιατρείο σχεδόν κάθε σπιτιού. Ανακουφίζει τον πόνο, όπως το οίδημα, και συχνά συνιστάται για μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους και αρθρίτιδα.

Η ιβουπροφαίνη ανακαλύφθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1961 ως θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Σήμερα, είναι ένα κοινό συστατικό στα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Κίνδυνοι ιβουπροφαίνης για τα βρέφη

Σύμφωνα με μελέτες, η λήψη ιβουπροφαίνης κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει τις ακόλουθες συνέπειες:

Κίνδυνος να υποστεί αποβολή

Καρδιακές ανωμαλίες και άλλες ανωμαλίες, όπως σχισμένο χείλος και σχισμή ουρανίσκου

Γαστροσχισμός, ένα ελάττωμα γέννησης όπου τα έντερα εκτείνονται έξω από την κοιλιά του μωρού

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων της κύησης, δεν πρέπει να λαμβάνετε ιβουπροφαίνη λόγω των προαναφερθέντων κινδύνων. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου η ιβουπροφαίνη είναι απαραίτητη, ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μια ελάχιστη δόση.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν ιβουπροφαίνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ