Βρετανία: Καμιά απόφαση για απομάκρυνση της Μέι


Καμία συγκεκριμένη απόφαση για την απομάκρυνση της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, δεν προέκυψε απόψε από την συνάντηση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της Επιτροπής 1922.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γκρέιαμ Μπράντι, θα επιδιώξει να συναντηθεί με την Τερέζα Μέι την Παρασκευή, αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση και το περιεχόμενό της.

Τα μέλη της Επιτροπής αποδέχτηκαν προς το παρόν το γεγονός ότι η πρωθυπουργός θέλει να επικεντρωθεί στις αυριανές ευρωεκλογές.

Μετά την συνάντηση ο αντιπρόεδρος της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών, ERG, Στιβ Μπέικερ, δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Μπράντι και ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών, ενώ παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη στιγμή για όλους.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε τα σενάρια για παραίτηση της Τερέζα Μέι, η οποία αρνήθηκε αιτήματα για συναντήσεις με μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, που ζήτησαν να συζητήσουν μαζί της τις ανησυχίες τους για τις αλλαγές που πρότεινε στο νομοσχέδιο για το Brexit, όπως τη δυνατότητα ψηφοφορίας για τη διενέργεια ή όχι ενός δημοψηφίσματος και για την τελωνειακή ένωση. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι περιλαμβάνονται ο υπουργός Εσωτερικών, Σαζίντ Τζαβίντ, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, ο υπουργός για την Σκοτία Ντέιβιντ Μάντελ και η υπουργός Αμυνας Πένι Μόρντοντ, που θα της έκαναν γνωστό ότι δεν θα στηρίξουν τη «νέα συμφωνία της για το Brexit».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ