Ευρωεκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Η ψήφος στη ΝΔ είναι πραγματική πολιτική αλλαγή


Μια πολιτική αλλαγή που θα είναι πραγματική. Και μια πραγματικά προοδευτική επιλογή, σε αντίθεση με όσα διακηρύττει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο αυτά στοιχεία συνοψίζουν τη σημασία της επιλογής των ψηφοφόρων υπέρ της ΝΔ την Κυριακή στην κάλπη, όπως τα περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιγράφοντας παράλληλα το πρόγραμμα της ΝΔ με έννοιες-κλειδιά (λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις και νέες δουλειές) και παρουσία των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Περιστέρι, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος για την Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς εν όψει της μάχης της Κυριακής. Δημοσκόπηση – Ευρωεκλογές 2019: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και οι αναποφάσιστοι

Πιστός, εξάλλου, στην τακτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθεια να διευρύνει η ΝΔ την επιρροή της και τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους του Κέντρου. Κυρίως σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα ενότητας ενίσχυσε, άλλωστε, η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, ενώ ο κ. Σαμαράς πρόκειται να μιλήσει σήμερα στην Τρίπολη, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ για την Πελοπόννησο. «Είμαστε όλοι εδώ, συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων από το Περιστέρι ο πρώην πρωθυπουργός, με αρκετούς να επισημαίνουν το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής έκανε ονομαστική αναφορά στον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξάλλου «ξόρκισε» για μία ακόμη φορά τη χαλαρή ψήφο και τις ίσες αποστάσεις, ζητώντας «ο δρόμος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής να ανοίξει εμφατικά το βράδυ των εκλογών». Έθεσε δε το δίλημμα ως εξής: «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο. Ή με την αλήθεια ή με το ψέμα. Ή με την ανάπτυξη ή με τη λιτότητα». Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά και το σχέδιο για την ασφάλεια των πολιτών και άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να προφέρει το όνομά του.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλυσε κατά τον ίδιο τρόπο τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του και στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, καταρρίπτοντας παράλληλα τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις της ΝΔ με την ακροδεξιά: «Το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά είναι η ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως όταν ακούει τον κ. Τσίπρα είναι σαν να ακούει τη Μαρίν Λεπέν. Τόνισε εξάλλου ότι δεν θέλει ως τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, κλείνοντας στο σημείο αυτό και το μάτι στο Κίνημα Αλλαγής, εν όψει των εθνικών εκλογών και μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας.

Επιστρέφοντας στο Περιστέρι, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε πως ο ίδιος ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από την περιοχή το 2004, όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής της Β’ Αθήνας, ενώ και στις προσεχείς εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας.

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά μια μίνι περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα ρίξει και την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας. Θα επισκεφθεί την Έδεσσα και τη Φλώρινα, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, για να καταλήξει αύριο στη Θεσσαλονίκη, σε μια ακόμη συγκέντρωση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμβολισμό για τη ΝΔ, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών και του πολιτικού αντίκτυπου που έχει αυτή, δείχνοντας να ευνοεί την πλευρά της οδού Πειραιώς και να βλάπτει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ