Τζανακόπουλος σε Μητσοτάκη: Μείνε μέχρι να… φύγεις

Εκλογές 2019: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τρολάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα σενάρια που θέλουν να μην καταφέρνει η ΝΔ να διασφαλίσει μια ισχυρή νίκη στις Ευρωεκλογές 2019

«Αν η εντολή που λέει ο Κ. Μητσοτάκης για πολιτική αλλαγή δεν προκύψει μετά τις ευρωεκλογές θα δεσμευτεί ότι θα μείνει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι τις εθνικές εκλογές;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η μάχη των ευρωεκλογών θα κερδηθεί», ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις ότι θα καταρρεύσει η απάτη της ΝΔ. Ο ίδιος έθεσε μάλιστα το ερώτημα για την περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα παραιτηθεί ο Κ.Μητσοτάκης.

«Ζητάμε να μην παραιτηθεί» υπογράμμισε ο ίδιος. «Αν η εντολή που λέει ο Κ.Μητσοτάκης για πολιτική αλλαγή δεν προκύψει μετά τις ευρωεκλογές θα δεσμευτεί ότι θα μείνει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι τις εθνικές εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ.Τζανακόπουλος.

Προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος ασπάζεται τα σενάρια που αναφέρουν ότι αν η διαφορά είναι μικρή τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ, κάτι που κυκλοφορεί έντονα ως σενάριο στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το προηγούμενο διάστημα οι δημοσκοπήσεις έβαζαν τον πήχη πολύ ψηλά, και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από 10 μονάδες, τώρα τα στελέχη της ΝΔ ισχυρίζονται ότι αρκούν 3,5 μονάδες πάνω από το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open δήλωσε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφάνιζαν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ότι «οι τεράστιες συγκεντρώσεις του Αλ.Τσίπρα αναδεικνύουν ότι η ΝΔ προσπάθησε να μετατρέψει την εικονική πραγματικότητα σε κοινωνική πραγματικότητα η οποία στο μέτρημα κρίθηκε ελλιποβαρής».

Ακόμη, ο ίδιος επανέλαβε ότι η νίκη στις ευρωεκλογές θα σημάνει την κατάρρευση της απάτης του κ. Μητσοτάκη και ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ο ελληνικός λαός θα βάλει στην άκρη τις δημοσκοπήσεις αποδεικνύοντας τη μεγάλη απάτη του μιντιακού συστήματος και του κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών υπογράμμισε ότι κρίνεται αν θα δοθεί εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση είτε «θα επιστρέψουμε στα “μαύρα” χρόνια της μνημονιακή περιόδου».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν είτε στο τέλος Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης για λόγους «πολιτικής σταθερότητας και ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας».

«Από τη μία έχουμε ένα πρόγραμμα κοινωνική στήριξης των πολλών και από την άλλη ένα πρόγραμμα που αφορά τις ελίτ και τους ολιγάρχες», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι «το πραγματικό ερώτημα των εκλογών είναι αν οι πολλοί στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης ή αν προτιμούν την επιστροφή σε ένα καθεστώς κοινωνικής ισσοπέδωσης της ΝΔ».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here