Χάος στο Μιζούρι από ανεμοστρόβιλο φονιά – Τρεις νεκροί, μεγάλες καταστροφές


Σαρωτικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε την πολιτεία του Μιζούρι, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πρωτεύουσα του Μιζούρι τα μεσάνυχτα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Από το πρωί ξεκίνησαν οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία της πρωτεύουσας, Τζέφερσον Σίτι, για τυχόν τραυματίες. Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Γκόλντεν Σίτι και «πολλοί» άλλοι τραυματίστηκαν στη γειτονική πόλη Καρλ Τζάνκσιον, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία του Μιζούρι.

Ισχυρές βροχές, χαλάζι, άνεμοι και αστραπές έπληξαν το Μιζούρι όπως και τις γειτονικές πολιτείες Κάνσας και Οκλαχόμα.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας παρέμενε σε ισχύ μέχρι σήμερα το πρωί κοντά στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Στην Οκλαχόμα ο δήμαρχος της Τάλσα Τζ. Τ. Μπίνουμ επεσήμανε ότι οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο φράγμα της λίμνης Κίστοουν καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών.

Τουλάχιστον άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα στην Οκλαχόμα και την Άιοβα από τουλάχιστον 30 ανεμοστρόβιλους, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έχουν πλήξει πολλές περιοχές από το Τέξας ως το Ιλινόις από τη Δευτέρα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ