Αποχώρησε ο “ισχυρός άνδρας” της Daimler με ευχές για… περισσότερες απολύσεις

Αποχαιρέτησε την εταιρεία στην οποία ηγήθηκε τα τελευταία 13 χρόνια ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, προτρέποντας να γίνουν στο μέλλον περισσότερες… περικοπές στην εταιρεία, προκειμένου αυτή να γίνει περισσότερο κερδοφόρα.

Ο 66χρονος Zetsche μετέτρεψε τη Daimler από έναν βιομηχανικό όμιλο σε μια επιχείρηση που επικεντρώθηκε κυρίως στα επιβατικά και εμπορικά αυτοκίνητα. Μεταξύ των βασικών αποφάσεών του ήταν και η πώληση της Chrysler λίγο πριν από την οικονομική κρίση.

Στην ηγεσία της Daimler επικεντρώθηκε περισσότερο στην παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων και φορτηγών και το 2016 η Mercedes ξεπέρασε τις Audi και BMW και αναρριχήθηκε στην κορυφή της κατηγορίας premium.

Κύριο μέλημά του είναι η στροφή της εταιρείας προς την πράσινη ανάπτυξη, ενώ πάντα τον απασχολούσε η ηλεκτροκίνηση. «Ήδη από το 2022 η παραγωγή μας στην Ευρώπη θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Και από το 2040 όλα τα νέα μας οχήματα θα έχουν μηδενικές εκπομπές», είχε τονίσει πρόσφατα.

Στόχος της εταιρείας είναι η αυτοκινητοβιομηχανία να αποκτήσει κερδοφορία 8%-10% μέχρι το 2021, ενώ στα βαρέα φορτηγά και τα λεωφορεία, ο αντίστοιχο στόχος είναι κοντά στο 8%.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here