8 κόλπα για να γίνεις ο καλύτερος ζαχαροπλάστης


Σύμφωνα με έρευνες, η δημιουργία γλυκών μας κάνει περισσότερο χαρούμενους και γενικά έχει μια πολύ θετική επίδραση στην ψυχική μας υγεία. Το καλύτερο κομμάτι της ζαχαροπλαστικής είναι όταν θαυμάζεις αυτό που έφτιαξες και η γεύση σε επιβραβεύει εξίσου. Όμως, υπάρχουν και φορές που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουμε. Για αυτές τις περιπτώσεις, θα σου δείξουμε 8 κόλπα για να σώσεις τη συνταγή σου και να βγεις ασπροπρόσωπος και να γίνεις ο καλύτερος ζαχαροπλάστης.

1.DIY καπάκι για το μίξερ
Θα χρειαστείς:

ένα χάρτινο πιάτο

Ανεξάρτητα του τι ανακατεύεις στο μίξερ, πολλές φορές το μίγμα καταλήγει στα ρούχα και το πρόσωπό σου. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, άνοιξε δύο τρύπες σε ένα χάρτινο πιάτο και πέρνα τα εξαρτήματα του μίξερ.

 

2.Σώσε τα καμμένα μπισκότα
Θα χρειαστείς: τρίφτη

Ξέχασες τα μπισκότα στο φούρνο λίγο παραπάνω και άρπαξαν στον πάτο; Απλά πάρτε τα και τρίψτε το κάτω μέρος στον τρίφτη του τυριού. Θα φύγει το καμμένο μέρος και τα μπισκότα θα είναι έτοιμα για φάγωμα.

3.Μαλακώστε τη σκληρή ζάχαρη
Θα χρειαστείς: μπολ και υγρό πανί

Αν η ζάχαρη έχει σκληρύνει και έχει σχηματίσει κόμπους, βάλτη σε ένα μπολ, σκέπασε με ένα υγρό πανί και βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Η ζέστη του φούρνου με την υγρασία από το πανί, θα μαλακώσει τους κόμπους και τη ζάχαρη.

 

4.Μαλακώστε το παγωμένο βούτυρο
Θα χρειαστείς: ζεστό νερό και ένα ποτήρι

Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο, αλλά πρέπει να φτιάξεις το γλυκό; Σου έχουμε τον τρόπο. Γέμισε ένα ποτήρι με καυτό νερό και άφησέ το για μερικά λεπτά. Χύσε το νερό, αναποδογύρισε το ποτήρι πάνω από το βούτυρο και άφησέ το για 1 λεπτό. Η ζέστη από το ποτήρι θα μαλακώσει το βούτυρο άμεσα.

5.Φτιάξε το δικό σου σπρέυ λαδιού.
Θα χρειαστείς: ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, μαγειρικό λάδι

Για να βγει τέλειο το κέικ σου, όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να βουτυρώσουμε τη φόρμα. Αν έχεις ξεμείνει από βούτυρο, σου έχουμε εύκολη λύση. Πάρε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, βάλε λάδι και λίγο νερό, ανακίνησε καλά και ψέκασε τη φόρμα σου.

6.Διακοσμήστε μια τούρτα
Θα χρειαστείς : κουτάλι και πηρούνι

Προσπαθείς με τις ώρες να απλώσεις την κρέμα στο πλάι της τούρτας και να τη διακοσμήσεις αλλά το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιεί? Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι και ένα πηρούνι όπως φαίνεται στη φωτογραφία για ένα απλό αλλά εντυπωσιακό σχέδιο.

7.Πώς να βγάλετε ένα τσόφλι από το αυγό
Θα χρειαστείς : ένα μπολ με νερό

Σε όλους έχει συμβεί, όταν σπάμε το αυγό να πέσει μέσα και ένα μικρό τσόφλι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το βγάλεις, είναι να βουτήξεις το δάχτυλο σου σε νερό και μετά να το πιάσεις.

8.Κόψτε την τούρτα σε κομμάτια σαν επαγγελματίας
Θα χρειαστείς: ένα ποτήρι ζεστό νερό

Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να κόψεις μια τούρτα σε όμορφα κομμάτια, είναι να βουτήξεις πρώτα το μαχαίρι σου σε ζεστό νερό.

Με αυτά τα υπέροχα κόλπα, τίποτα δε σε εμποδίζει να γίνεις ο καλύτερος ζαχαροπλάστης!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ