Επιπεφυκίτιδα στα μωρά: Πώς να το αντιμετωπίσετε


Η επιπεφυκίτιδα είναι μια αρκετά κοινή κατάσταση μεταξύ των μικρών παιδιών, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Κανονικά, προκαλείται από λοιμώξεις, αλλεργιογόνα ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η θεραπεία της επιπεφυκίτιδας στα μωρά εξαρτάται από τον τύπο της λοίμωξης που την προκαλεί. Γενικά, μόλις αρχίσει η θεραπεία, βελτιώσεις παρατηρούνται και γίνονται αισθητές μεταξύ 24 και 48 ωρών. Όλες οι θεραπείες πρέπει να εφαρμόζονται για πέντε έως επτά ημέρες για να είναι αποτελεσματικές.

Όταν η μόλυνση είναι βακτηριακής φύσης, οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν αντιβιοτικές αλοιφές ή σταγόνες. Θα πρέπει να κάνετε τη θεραπεία για τόσες μέρες όπως συνιστά ο γιατρός.

Η ιογενής επιπεφυκίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές μορφές αυτής της πάθησης. Εξαφανίζεται συνήθως από μόνη της κατά τη διάρκεια μιας έως δύο εβδομάδων. Σε αυτό το είδος λοίμωξης, είναι πάντα καλή ιδέα να κρατάτε τα μάτια του μωρού καθαρά, τα πλένετε με ζεστό νερό και αφαιρώντας την ξηρή έκκριση που παραμένει.

Τέλος, εάν η μόλυνση οφείλεται σε βακτηρίδια ή σε εξωτερικό παράγοντα, είναι σημαντικό να τα αναγνωρίσετε και να τα κρατήσετε μακριά από το μωρό. Τόσο η αλλεργική όσο και η βακτηριακή επιπεφυκίτιδα είναι εξαιρετικά μεταδοτικές λοιμώξεις. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν και μετά τη θεραπεία των ματιών του μωρού.

Συμπερασματικά, η επιπεφυκίτιδα είναι μια αρκετά κοινή λοίμωξη μεταξύ των μωρών και γενικά θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες. Φυσικά, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ειδικά για την κατάλληλη θεραπεία που βασίζεται στην αιτία της πάθησης.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού και τη διατήρηση της καλής υγιεινής είναι τα κλειδιά για την πρόληψη και τη θεραπεία αυτής της κατάστασης στα μωρά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ