12 πράγματα που δε γνωρίζεις για τη Marion Cotillard

Η Marion Cotillard είναι αυτή η γλυκιά φυσιογνωμία που είχες κάποτε δει στο σινεμά και σε έκανε να σκεφτείς πόσο καλή είναι. Αυτό που την ξεχωρίζει από τις άλλες ηθοποιούς της γενιάς της δεν είναι, ούτε η γαλλική της προφορά ακόμη και όταν μιλά αγγλικά – πράγμα το οποίο έχει βελτιώσει τα τελευταία χρόνια, ούτε απλώς το ταλέντο της. Η Cotillard έχει δουλέψει αρκετά για να κατακτήσει τη θέση, στην οποία βρίσκεται. Φυσικά είναι αρκετά πολυπράγμων, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Σίγουρα είναι πολλά αυτά που αγνοείς για τη Marion, τόσο για τα πρώτα της χρόνια στο Παρίσι, αλλά και για τα πρώτα βήματά της στο χώρο της υποκριτικής. Σου παραθέτουμε, λοιπόν, μία λίστα με πληροφορίες για τη ζωή της Cotillard, που ίσως να μη φανταζόσουν καν.
1. Η Marion Cotillard γεννήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 1975.

2. Προέρχεται από μία οικογένεια καλλιτεχνών, αφού και ο πατέρας, αλλά και η μητέρα της είναι ηθοποιοί και διδάσκουν υποκριτική. Ο ένας εκ των δύο αδελφών της ασχολείται με τη ζωγραφική και τη γλυπτική, ενώ ο άλλος ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων.

3. Λόγω της καλλιτεχνικής φύσης της οικογενείας της, η Marion από πολύ νωρίς βρέθηκε στη σκηνή, για τις ανάγκες μιας παράστασης του πατέρα της.

4. Όταν ήταν 17 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση στη σειρά “Highlander”. Ενώ μέχρι τα 21 της είχε ήδη καταφέρει να συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του γαλλικού σινεμά, όπως η Anna Karina.

5. Έχει λάβει σπουδαίες διακρίσεις: Όπως δύο βραβεία Σέζαρ – το πρώτο όταν ήταν μόλις 23 χρόνων – ένα Όσκαρ, μία Χρυσή Σφαίρα, κι ένα βραβείο BAFTA, για την ταινία “La Vie En Rose”.

6. Μάλιστα ήταν η μοναδική ηθοποιός που έλαβε Χρυσή Σφαίρα για ερμηνεία σε γαλλικό ρόλο. Μετά τον Andrien Brody (“The Pianist”) ήταν η μόνη που έλαβε και Σέζαρ και Όσκαρ για την ερμηνεία της στον ίδιο ρόλο. Ποτέ μέχρι τότε, πλην της Sophia Loren, δεν είχε κερδίσει Όσκαρ για μη αγγλόφωνο ρόλο. Συγκεκριμένα ήταν η μοναδική που βραβεύτηκε μιλώντας τη γαλλική γλώσσα.

7. Η πρώτη της εμφάνιση σε αγγλόφωνη ταινία ήταν για το “Big Fish” του Tim Burton το 2003.

8. Η Marion Cotillard έχει και μουσική παιδεία, καθώς παίζει κιθάρα, μπάσο, αρμόνιο και ταμπούρ.

9. Το 2011 έφερε στον κόσμο το γιο της, Marcel, με το σύζυγό της Guillaume Canet.

10. Η Cotillard έχει κάνει αρκετά εξώφυλλα. Σε περιοδικά, όπως η Vogue, το Vanity Fair, το Elle, το Madame Figaro και διάφορα άλλα.

11. Έμαθε ένα διάλογο 20 σελίδων στην Πολωνική γλώσσα – την οποία δε μιλάει – για τις ανάγκες της ταινίας “The Immigrant”. Σε μόλις δύο μήνες.

12. Είναι γνωστή και για την εθελοντική της δράση. Κυρίως όσον αφορά στο περιβάλλον, αφού υπήρξε για αρκετό καιρό εκπρόσωπος της Greenpeace.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here