Μια συγκεκριμένη προτίμηση στα τσιγάρα… οδηγεί γρηγορότερα στον θάνατο!


Μια νέα έρευνα για τα τσιγάρα δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε συγκεκριμένα τσιγάρα!
Κανείς δεν φέρει αντιρρήσεις στο ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το κάπνισμα και όλα τα βλαβερά που προκαλεί στην υγεία. Τι έδειξε, όμως, νέα έρευνα για τα τσιγάρα; Ποια είναι πιο πιθανό να σε σκοτώσουν;;

Τα άφιλτρα τσιγάρα. Ναι, οι άνθρωποι που καπνίζουν άφιλτρα τσιγάρα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο στους πνεύμονες από τους υπόλοιπους καπνιστές. Παράλληλα, τα άφιλτρα τσιγάρα συνδέθηκαν με 30% περισσότερο κίνδυνο για θάνατο από οποιαδήποτε αιτία!

Παράλληλα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι κάπνιζαν light τσιγάρα ήταν εξίσου πιθανό να πάθουν καρκίνο του πνεύμονα και να πεθάνουν από αυτό, όπως και τα άτομα που καπνίζουν κανονικά τσιγάρα. Μπορεί εταιρίες να έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες αλλαγές στα τσιγάρα με μείωση των επιπέδων της πίσσας και την προσθήκη μενθόλης, αλλά τα τσιγάρα εξακολουθούν να συνδέονται με το 90% του καρκίνου των πνευμόνων.

Για τη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 14.000 άτομα ηλικίας 55-74 ετών που είναι καπνιστές για τουλάχιστον 30 «packed years». Όπως εξηγεί η έρευνα, τα «packed years» υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των πακέτων των τσιγάρων που καπνίζονται ημερησίως με τον αριθμό των ετών που καπνίζει κάποιος.

Όσοι κάπνιζαν άφιλτρα τσιγάρα είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα. Παράλληλα, ήταν πιο πιθανό να εξαρτώνται περισσότερο από το τσιγάρο, συγκριτικά με τους υπόλοιπους καπνιστές. Οι άνθρωποι που κάπνιζαν light τσιγάρα, είχαν τους ίδιους κινδύνους για την υγεία, όπως οι καπνιστές κανονικών τσιγάρων, αλλά θα ήταν πιο δύσκολο στην περίπτωσή τους να κόψουν το κάπνισμα.

Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής της έρευνας, εδώ και πολλά χρόνια τα τσιγάρα που παραπλανητικά κυκλοφορούν ως «light» δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο θανατηφόρα από άλλα τσιγάρα. Τέλος, να σημειωθεί πως η έρευνα δεν έδειξε γιατί τα άφιλτρα τσιγάρα είναι πολύ πιο θανατηφόρα, αλλά εικάζεται ότι μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα της πίσσας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ