9 αποφθέγματα μεγάλων αντρών για την αποτυχία

Bill Gates, founder of the Bill and Melinda Gates Foundation, gestures as he takes part in a discussion organised by British magazine The Economist about expected breakthroughs in the next 15 years in health, education, farming and banking on January, 22, 2015 in Brussels. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Η έννοια του entrepreneur στην Ελλάδα είναι αρκετά παρεξηγημένη. Και μάλλον δεν φταίει η έννοια κάθε αυτή, μιας και κανονικά όταν κάποιος λέει αυτή τη λέξη το μυαλό θα πρέπει να πηγαίνει σε ιστορίες επιτυχίας και πρωτοπορίας τύπου Elon Musk. Αντίθετα, στην Ελλάδα πηγαίνει είτε σε αυτή την πανέξυπνη σελίδα του Facebook είτε σε κάποιους ανθρώπους που ζουν με λεφτά των γονιών τους και περιμένουν κάποια επιχορήγηση. Άσχημον μεν αληθινό δε.

Στην πραγματική αγορά όμως entrepreneur είναι ο πρωτοπόρος. Εκείνος που δε φοβάται το ρίσκο. Και εκλαμβάνει τις αποτυχίες του σαν μια καλή ευκαιρία για να γίνει ακόμα καλύτερος.

Σαν μια αρχή κι όχι ένα τέλος -ακριβώς όπως μπορούν να μας διδάξουν τα παρακάτω μεγάλα λόγια μεγάλων αντρών που δεν τους ήρθαν όλα δεξιά στη ζωή τους.

Thomas A. Edison (1847-1931)

Δεν απέτυχα ποτέ, απλά βρήκα 10 χιλιάδες τρόπους που δεν λειτουργούν.

Elon Musk

Υπάρχει μια παιδαριώδης αντίληψη πώς η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή στη NASA. Κι όμως η αποτυχία είναι επιλογή ακόμα κι εδώ. Αν κάτι δεν αποτύχει αρχικά, σημαίνει πώς δεν είναι αρκετά καινοτόμο.

Winston Churchil (1874-1965)

Επιτυχία θα πει να παρατάς από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς ποτέ να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.

 

Salvador Dali (1904-1989)

Μην φοβάσαι την τελειότητα. Αφού ποτέ δε θα την κατακτήσεις.

Henry Ford (1863-1947)

Το μόνο πραγματικό λάθος είναι εκείνο από το οποίο δεν μαθαίνουμε τίποτα τελικά.

F. Scott Fitzgerald (1896-1940)

Μην μπερδεύεις ποτέ μια ήττα με την τελειωτική ήττα.

Ernest Hemingway (1899-1961)

Ο άντρας δεν γεννήθηκε για την ήττα. Μπορεί να καταστραφεί αλλά δεν μπορεί να ηττηθεί.

Richard Branson

Η αποτυχία σημαίνει το τέλος, μόνο αν αποφασίσεις να τα παρατήσεις.

Bill Gates

Είναι σημαντικό να γιορτάζεις μια επιτυχία, είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό να φροντίζεις να παίρνεις μαθήματα από την αποτυχία σου.

 

Αυτοί οι άντρες δεν ήταν πάντα επιτυχημένοι, αντίθετα δούλεψαν με τις αποτυχίες τους για να καταφέρουν να σκαρφαλώσουν στα πιο ψηλά σκαλιά της ζωής. Και από ότι φαίνεται, καλά τα κατάφεραν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ