Πώς συνδυάζεται το χοτ ντογκ με το κρασί


Ποιο κρασί θα συνδυάζατε με ένα χοτ ντογκ; Η απάντηση είναι περίπλοκη! Ο σωστός συνδυασμός εξαρτάται από ποια υλικά θα επιλέξετε να έχει μέσα το χοτ ντογκ. Παρακάτω σας προτείνουμε κρασί ανάλογα με το κάθε υλικό που περιέχει ένα χοτ ντογκ.

Κέτσαπ

Επιλέξτε ένα κόκκινο κρασί, αλλά όχι με πολύ γεμάτο σώμα, γιατί η γλυκύτητα του κέτσαπ δεν ταιριάζει καλά με τη γήινη φύση των κόκκινων κρασιών με γεμάτο σώμα. Πχ ένα φρέσκο blend Cabernet Merlot. Ένα λευκό βαρελίσιο blend θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει, εφόσον έχει έντονη γεύση. Αν το κρασί είναι πολύ ελαφρύ, θα χαθεί από την έντονη γεύση της κέτσαπ.

Μουστάρδα

Οι λάτρεις της μουστάρδας ίσως χρειάζονται ένα μικρό μάθημα ιστορίας για να καταλάβουν ποιο κρασί μπορεί να πηγαίνει με αυτήν. Η πόλη Ντιζόν είναι παγκοσμίως γνωστή ως πηγή μουστάρδας. Δεδομένου ότι η Dijon είναι η πρωτεύουσα της περιοχής της Βουργουνδίας στη Γαλλία, αναζητήστε ποικιλίες κρασιών που είναι διάσημες στην Βουργουνδία. Για τους οπαδούς των λευκών, θα ταίριαζε ένα κρασί που έχει ορυκτές νότες, όπως πχ ένα Chardonnay χωρίς βαρέλι ή πηγαίνοντας λίγο παραπέρα μπορούμε να επιλέξουμε ένα Pinot Gris.

Πίκλες

Εάν προτιμάτε να βάζετε στο χοτ ντογκ σας υλικά σε τουρσί όπως πχ λάχανο τουρσί είναι καλύτερο να συνδυάσετε την οξύτητα αυτών των τροφίμων με ένα κρασί που έχει ικανοποιητική οξύτητα και λίγα φρούτα που το στρογγυλεύουν.

Ένα καλό Sauvignon Blanc είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε ή ακόμα μπορείτε να δοκιμάσετε ένα λευκό μπορντό blend. Και αν προτιμάτε ένα πικάντικο τουρσί όπως το kimchi, θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω γλυκύτητα στο κρασί για να κόψετε την κάψα. Σε αυτή την περίπτωση ένα Gewurztraminer είναι πολύ καλή επιλογή.

Τσίλι και τυρί

Τα hot dog που περιέχουν τυρί συνδυάζονται καλά με τα ίδια κρασιά που επιλέγουμε για τα ψητά κρεμμύδια. Χρειάζεται όμως ένα πιο γεμάτο κόκκινο κρασί εάν το τυρί έχει μια ισχυρή ποικιλία αρωμάτων. Και για ένα chilli dog μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα ερυθρό Meritage που λειτουργει καλά με τη σάλτσα τσίλι. «Θυμηθείτε όμως να αναζητήσετε κάτι περισσότερο φρουτώδες εάν το τσίλι είναι καυτερό ( πχ Syrah ή Cabernet).

Αφρώδη κρασιά

Με τόσο έντονη γεύση και αρώματα που έχει το χοτ ντογκ, χρειάζεται σίγουρα ένα κρασί που θα αναζωογονήσει τον ουρανίσκο. Συνήθως, αυτό σημαίνει φυσαλίδες! Αν δεν είστε οπαδός του αφρώδους κρασιού, προτιμήστε ένα off-dry ροζέ που λειτουργεί επίσης καλά.

“Ή, θα μπορούσατε να πάτε για ένα πιο συνηθισμένο συνδυασμό: hot dog με μια καλή παλιομοδίτικη μπύρα.”

Karissa Gall

Σημ. Παραπάνω αναφέρονται κάποιες προσωπικές επιλογές της Karissa Gall για συνδυασμό hot-dog με κρασί. Φυσικά η επιλογή ενός διαφορετικού κρασιού από τα αναγραφόμενα που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τα γούστα του καθενός μπορεί να έχει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ