Ευρωεκλογές: Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι μονομάχοι ζήτησαν τη νίκη.


Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλαν μήνυμα νίκης στις τελευταίες προεκλογικές ομιλίες τους πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής.
Από το Σύνταγμα με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τα σαφή διλήμματα που θέτει τις τελευταίες ημέρες.
Με φόντο τον Λευκό Πύργο, με Καραμανλή και Σαμαρά δίπλα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως νιώθει Μακεδόνας με έντονες αναφορές στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Όλα όσα είπαν οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πριν από τις τετραπλές κάλπες με βίντεο και φωτογραφίες.

Περίπου 48 ώρες πριν μάθουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, 26.05.2019, οι δύο «μονομάχοι» έστειλαν σαφή μηνύματα νίκης. Ευρωεκλογές 2019: Αυτοί οι υποψήφιοι από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ προηγούνται

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανοιχτές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, μίλησαν στους οπαδούς των κομμάτων τους, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που παρακολουθούσαν τα τελευταία τους προεκλογικά μηνύματα πριν την εκλογική μάχη.

Ο πρωθυπουργός, από το Σύνταγμα, έκανε εκτενείς αναφορές τόσο στην προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή, αλλά και στα μέτρα ελάφρυνσης που έχει πάρει η κυβέρνηση, θέτοντας ξανά τα διλήμματα που έχει θέσει τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή «χρίζοντας» το αποτέλεσμα των εκλογών ως ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι στην κυβερνητική πολιτική.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στην Θεσσαλονίκη, με φόντο τον Λευκό Πύργο και όπως ήταν λογικό, εφόσον βρέθηκε στην Μακεδονία, έκανε πολλές αναφορές στην Συμφωνία των Πρεσπών, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Επιπλέον, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τα «προεκλογικά δώρα», παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα στη χώρα.

Όλα αυτά, ενώ απόψε, Παρασκευή 24.05.2019, είδαν το «φως» της δημοσιότητας και δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι τελευταίες που μπορούν να δημοσιευθούν καθώς η «διορία» για δημοσίευση δημοσκοπήσεων είναι η αποψινή.

Στην μεν δημοσκόπηση της MARC, για τον Ant1, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στις 7 μονάδες, ενώ στην έρευνα της MRB, για το Star, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να προηγείται με διαφορά της τάξης των 6,5 μονάδων από το κυβερνών.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά ποια ήταν τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τις ευρωεκλογές.Ο Τσίπρας με Μπέτυ Μπαζιάνα και αναφορές στο ’15

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να φέρει λίγη από την… αύρα του 2015 στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί όπου και τότε είχε πραγματοποιήσει την τελευταία του ομιλία πριν την κάλπη του δημοψηφίσματος. Μια μέρα στην οποία αναφέρθηκε και απόψε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκίνησε μιλώντας για το ότι η παρούσα κυβέρνηση «παρέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο».

Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, «για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά». «Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά», τόνισε για να συμπληρώσει πως αυτές τις μέρες εκείνοι «παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 15, έτσι και σήμερα», την ώρα που κοντά στο βήμα από όπου μιλούσε βρισκόταν και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα. Τσίπρας ευρωεκλογέςΤσίπρας ευρωεκλογές ευρωεκλογέςευρωεκλογέςΤο δίλημμα που βάζει ο Τσίπρας για τις ευρωεκλογές της Κυριακής

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, αποφασίζουμε με ποιο πολιτικό σχέδιο η Ελλάδα θα πορευτεί στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι «ο κος Μητσοτάκης και τα παλιό πολιτικό κατεστημένο θέλουν τη Δευτέρα να λένε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης δεν έλαβαν τη στήριξη του λαού και πως, αντιθέτως, ότι ο λαός ενέκρινε όσα αυτός πρότεινε.

Και κυρίως ενέκρινε τον κ. Βεμπερ που αν εκλεγεί θα μπλοκάρει και θα ακυρώσει τα μέτρα και θα φροντίσει η Ελλάδα να ξαναγυρίσει είτε στα μνημόνια είτε στις πολιτικές των μνημονίων». ευρωεκλογέςευρωεκλογές ευρωεκλογέςευρωεκλογές

Κατόπιν αυτών υπογράμμισε ότι «εμείς λοιπόν τη Κυριακή δε ζητάμε απλά την εμπιστοσύνη ή την επιδοκιμασία του ελληνικού λαού για όσα καταφέραμε, αλλά ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο και στα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και σε όσα αναγγείλαμε, τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει, να μη μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω».«Ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέδιο να ξηλώσει όλα όσα με κόπο και με μάχες»

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα ποια κοινωνικά επιδόματα θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ξηλώσει. «Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα αναπηρίας, το στεγαστικό επίδομα, το επίδομα ανεργίας;».

Click4more: Δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Σύνταγμα

«Ποιο απ’ όλα; Ή μήπως όλα; Είναι σαφής η απάντηση. Όπως είναι σαφές και το σχέδιο του», είπε και τον κατηγόρησε ότι «έχει σχέδιο να ξηλώσει όλα όσα με κόπο και με μάχες καταφέραμε και να επιστρέψει τη χώρα στο βαθύ μνημονιακό σκοτάδι του 2014», ενώ για αρκετή ώρα αναφέρθηκε στα μέτρα ελάφρυνσης που έχει εξαγγείλει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, αναφέροντας συχνά το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ, «ήρθε η ώρα των πολλών».«Άνοιγμα» στους… εκατοντάδες χιλιάδες νέους ψηφοφόρους

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έστειλε μήνυμα και στους νέους ψηφοφόρους. Να σημειωθεί εδώ πως δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά την Κυριακή έχουν περίπου μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι. Μια δεξαμενή από την οποία… όλοι οι «μονομάχοι» θα ήθελαν να προσελκύσουν ψήφους.

Απευθυνόμενους, λοιπόν, σε αυτούς, τους 17άρηδες, 20άρηδες, 25άρηδες, τους «πρωταγωνιστές της Ελλάδας των πολλών», ο πρωθυπουργός τους ζήτησε: «Δώστε ξανά το μήνυμα της ελπίδας. Δώστε απαντήσεις σε αυτούς που καιροφυλακτούν για να σας βαφτίσουν ξανά χαμένη γενιά. Στείλτε ξανά στο περιθώριο τους φασίστες που προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις ψυχές σας. ευρωεκλογέςευρωεκλογές

Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μην αφήσετε τις ζωές σας στα χέρια αυτών που σας θέλουν να δουλεύετε 7 μέρες τη βδομάδα, από ήλιο με ήλιο, σε αυτούς που έστειλαν τους φίλους σας στο εξωτερικό, σε αυτούς που έκαναν αβίωτη τη ζωή των γονιών σας και στέρησαν την αξιοπρέπεια από τους παππούδες σας».Φινάλε με Δούρου, Ηλιόπουλο, Μπελαβίλα

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στην σκηνή την Περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφια, Ρένα Δούρου, τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Μπελαβίλα, αποθεώνοντάς τους και ζητώντας από τους ψηφοφόρους να τους τιμήσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, τις Αυτοδιοικητικές και Περιφερειακές εκλογές. ευρωεκλογέςευρωεκλογές ευρωεκλογέςευρωεκλογές ευρωεκλογέςευρωεκλογέςΔείτε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα πριν τις ευρωεκλογέςΟ «Μακεδόνας» Μητσοτάκης και η σκληρή επίθεση για την Συμφωνία των Πρεσπών πριν τις ευρωεκλογές!

«Πολίτες της Θεσσαλονίκης, Περήφανοι Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε, η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος. ευρωεκλογέςευρωεκλογές ευρωεκλογέςευρωεκλογές ευρωεκλογέςευρωεκλογές

Εκεί όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν… μόνος. Και δεν μιλάμε φυσικά για τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν το παρών στο λιμάνι, αλλά και για «βαριά χαρτιά» της παράταξης που βρέθηκαν δίπλα στον αρχηγό του κόμματος.

Δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, έδειξαν στην στήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως άλλωστε το είχαν κάνει και στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα (σ.σ. στο Περιστέρι) πριν λίγες ημέρες. ευρωεκλογέςευρωεκλογές

Το παρών έδωσε βέβαια και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Τζιτζικώστας και σειρά στελεχών του κόμματος. ευρωεκλογέςευρωεκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γρήγορα μίλησε για την Μακεδονία. «Η Θεσσαλονικη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο«, τόνισε για να συνεχίσει:

«Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα. Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι».«Κρατώ ενεργό το βέτο»!

«Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου.

Click4more: Δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη

Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα.

Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας. Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. ευρωεκλογέςευρωεκλογέςΜήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές με διλήμματα

«Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες. Μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθους και αυξήσεις στις συντάξεις», συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ, για να γίνει ξεκάθαρος: «Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Και αυτή την καινούργια σελίδα της Ελλάδος πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί».

Καλώ σε συμπαράταξη και όλους τους παλιούς φίλους της ΝΔ. Σας καλώ να γυρίσετε στο σπίτι σας, τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Μαζί σε αυτή τη συμπόρευση καλώ και φίλους από άλλα κόμματα. Βρεθήκαμε μαζί στο κοινό μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό. Ελάτε μαζί σε αυτή την μάχη απέναντι στον αυταρχισμό. Με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μας ενώνουν ορισμένα πράγματα. ευρωεκλογέςευρωεκλογές

Στρέφομαι και στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. έχουν πρώτη θέση δίπλα μας στην προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή.Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης να φτάσει παντου. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση.«Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων»

«Σας καλώ να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια καλύτερη εποχή. Στείλτε το μήνυμα παντού. Ερχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με νίκη της ΝΔ. Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων», είπε κλείνοντας ο αρχηγός της ΝΔ.Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ πριν τις ευρωεκλογές

Φωτογραφίες: Intime

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ