Το Ιράν απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ – “Με την παραμικρή ανοησία θα τους βυθίσουμε τα πλοία”

Το Ιράν μπορεί να βυθίσει αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην περιοχή του Κόλπου χρησιμοποιώντας πυραύλους και «μυστικά όπλα», υποστήριξε σήμερα ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.

«Η Αμερική αποστέλλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή. Σε περίπτωση που διαπράξουν την παραμικρή ανοησία, θα στείλουμε αυτά τα πλοια στον βυθό της θάλασσας, μαζί με το πλήρωμά τους και τα αεροσκάφη τους, χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους, ή δύο νέα μυστικά όπλα», δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ο στρατηγός Μορτέζα Κορμπανί, σύμβουλος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν.

Οι τελευταίες ενισχύσεις της στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο αποτελούν το τελευταίο δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Τεχεράνης, την οποία θεωρεί ως δυνητικό εχθρό. Η θεωρία του αυτή πρόσφατα ενσαρκώθηκε στην απόφαση να ενισχύσει με το αεροπλανοφόρο Λίνκολν τις δυνάμεις του στην περιοχή του Κόλπου και να αναπτύξει επιπλέον συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ και την αποστολή και άλλων βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Από την άλλη… ελπίδες για αποκλιμάκωση

Ένας άλλος αξιωματούχος βέβαια ελπίζει πως «οι εχέφρονες Αμερικανοί και οι έμπειροι διοικητές των δυνάμεων των ΗΠΑ» πρόκειται να συγκρατήσουν τα «ριζοσπαστικά στοιχεία» στην Ουάσιγκτον και να αποτρέψουν έναν πόλεμο με το Ιράν.

«Πιστεύουμε πως οι λογικοί Αμερικανοί και οι έμπειροι διοικητές τους δεν θα επιτρέψουν στα ριζοσπαστικά στοιχεία τους να τους οδηγήσουν σε μία κατάσταση από την οποία θα είναι πολύ δύσκολο να εξέλθουν και γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται να ξεκινήσουν έναν πόλεμο», φέρεται σύμφωνα με το Mehr να δήλωσε ο ταξίαρχος Χασάν Σεϊφί, βοηθός του αρχηγού του ιρανικού στρατού.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here