Ποια μοντέλα κάνουν τα πιο πολλά χιλιόμετρα ετησίως;


Υπάρχουν αυτοκίνητα που κυκλοφορούν 2 φορές την εβδομάδα και υπάρχουν άλλα, που περνάνε το περισσότερο μέρος της ζωής τους εν κινήσει. Ποια είναι αυτά που «γράφουν» τα περισσότερα χιλιόμετρα σε έναν χρόνο;

H Verivox, μια γερμανική εταιρία στατιστικής που συνεργάζεται με ασφαλιστικές, ανέλυσε τα δεδομένα από τα βιβλία service και τα ασφαλιστήρια, προκειμένου να βρει τα αυτοκίνητα των οποίων οι οδηγοί δεν φοβούνται το οδόμετρο. Και τα στοιχεία προκαλούν ελαφρά έκπληξη, ιδιαίτερα όταν αναλογιστούμε πως μιλάμε για Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη και με πολλές εγχώριες μάρκες. Εκεί που θα περίμενε κανείς τα μοντέλα των BMW, Audi, Mercedes, VW κ.λπ. να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, συναντάμε το μεσογειακό ταμπεραμέντο στην κορυφή. Έστω και με γερμανικά γονίδια.

Το SEAT Exeo (διάδοχος του Toledo και Audi A4 3ης γενιάς κατ’ ουσία), λοιπόν, είναι ο αγαπημένος χιλιομετροφάγος των Γερμανών, με 18.397 χλμ./χρόνο. Η Mercedes βρίσκεται στην 2η θέση, με την GLE και τις 17.286 χλμ./χρόνο, με το Skoda Superb να ολοκληρώνει το βάθρο (17.125 χλμ). Οπότε μπορεί στα χαρτιά γερμανικό αυτοκίνητο να είναι μόνο το SUV από την Στουτγάρδη, όμως ουσιαστικά τα προϊόντα εγχώριας προέλευσης κάνουν το 1-2-3.

Η πρώτη 20αδα (βλ. πίνακα παρακάτω) απαρτίζεται από 3 BMW (Σειρά 4, Χ4, Χ6) και ισάριθμα Volvo (V60, XC60, XC90), με την Skoda να ακολουθεί με 2 (Superb, Kodiaq) – ίδια παρουσία με την Mercedes (GLE, GLC). Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μόνο 1 Audi βρίσκεται στο top 20, κι αυτό στην τελευταία θέση – το Allroad, με 15.387 χλμ. ετησίως.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ