Ανυποχώρητος ο Πάπας Φραγκίσκος: Καμιά έκτρωση δεν είναι αποδεχτή

Ο Πάπας Φραγκίσκος για άλλη μια μια φορά εξέφρασε την αντίθεσή τους στις εκτρώσεις. Ακόμα και αν το έμβρυο διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ανυποχώρητος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος στο θέμα των εκτρώσεων σε μια εποχή μάλιστα που το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε πολλές χώρες.

Οπως υποστηρίζει μία έκτρωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή ακόμα και όταν αποδειχθεί ιατρικά ότι το έμβρυο έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. «Ποτέ μην αφαιρείτε μια ανθρώπινη ζωή ή μην προσλαμβάνετε έναν εκτελεστή για να λύσει το πρόβλημα» τόνισε ο Πάπας σε συνέδριο στο Βατικανό

«Κάθε παιδί είναι ένα δώρο, που αλλάζει την ιστορία μιας οικογένειας. Κάθε παιδί πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο, να λαμβάνει αγάπη και φροντίδα», επισήμανε. Ανέφερε μάλιστα πως οι ηγέτες των εκκλησιών και οι εκκλησιαστικές κοινότητες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για τις οικογένειες που περιμένουν παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υποστήριξε πως η αντίθεση στις αμβλώσεις δεν είναι θέμα θρησκευτικό αλλά καθαρά ανθρώπινο ενώ χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε: «Είναι νόμιμο να πετάξεις μία ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;»

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here