Εκλογές 2019: Ψήφισε στην Καλαμάτα ο Αλέξης Χαρίτσης


Νωρίς το πρωί αποφάσισε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης είναι ο πρώτος από την κυβέρνηση που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Χαρίτσης έφτασε λίγο μετά τις 7 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και ειδικότερα στο Εκλογικό Τμήμα 135 όπου και ψήφισε, ενώ είχε και μια σύντομη συνομιλία με τους δικαστικούς αντιπροσώπους για την εκλογική διαδικασία.

Eπεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που το κράτος καλείται να οργανώσει τετραπλές εκλογές και έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Λόγω των τετραπλών εκλογών, όπως είπε, για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα.

Έκανε λόγο για μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία για την Ευρώπη, που είτε θα γίνει πιο δημοκρατική είτε θα πάψει να υπάρχει, καθώς οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- κρίσιμη και για την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να εκφραστεί η βούληση των πολιτών.

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη συνέχεια, αναχώρησε για την Αθήνα αφού το βάρος της διεξαγωγής των εκλογών «πέφτει» στο Υπουργείο του.

πηγή: tharosnews.gr

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ