Ευρωεκλογές 2019: Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει νοθεία στα ψηφοδέλτια

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει πολλαπλά κρούσματα νοθείας εναντίον του στις Ευρωεκλογές

Από το πρωί της Κυριακής ενημερωθήκαμε και εμείς οι ίδιοι προσωπικά έχουμε διαπιστώσει αρκετές περιπτώσεις σε εκλογικό κέντρο της Ορεστιάδας και της Ηλείας, σε τρία στο Διδυμότειχο, σε δύο στα Χανιά, όπου δεν έχουν δοθεί ψηφοδέλτια του ΑΚΚΕΛ.

Σε μία περίπτωση μάλιστα στην Ορεστιάδα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης, πήγε ψηφοδέλτια σε εκλογικό τμήμα το οποίο δεν είχε και ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν δέχτηκε να τα παραλάβει αν και έχει υποχρέωση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια απόκτησης ψηφοδελτίων κυρίως μάλιστα όταν διπλανές αίθουσες εκλογικών τμημάτων είχαν ψηφοδέλτια και θα μπορούσε να πάρει ένα ποσοστό ψηφοδελτίων από τα διπλανά τμήματα.

Όπως δημόσια κατήγγειλε ο κ. Τσιομπανίδης «Καταγγέλλω νοθεία στις ευρωεκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην Ορεστιάδα στο 239 εκλογικό τμήμα δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια του ΑΚΚΕΛ. Αφού ψηφοφόρος το ζήτησε ο δικαστικός αντιπρόσωπος τον ειρωνεύτηκε λέγοντας «σιγά το κόμμα, έχει άλλα 39 να διαλέξεις»….Αφού ενημερώθηκα πήγα τάχιστα στο εκλογικό τμήμα ώστε να παραδώσω ψηφοδέλτια. Παρότι ο νόμος είναι σαφέστατος ότι ο δικαστικός πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε να βρει ψηφοδέλτια, ο κ. Κωνσταντίνος Σκάκας αρνήθηκε πεισματικά να τα παραλάβει, αφήνοντας ένα ολόκληρο εκλογικό τμήμα χωρίς ψηφοδέλτια του ΑΚΚΕΛ».

Συμπλήρωσε επίσης «Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν το ΑΚΚΕΛ. Αν κάπου έχουν εξαφανίσει με δόλο τα ψηφοδέλτια μας, γράφουμε στο λευκό ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ και τους υποψήφιους της επιλογής μας και είναι έγκυρο».

Επιπλέον, στο εκλογικό κέντρο 14Β της Αλεξανδρούπολης η δικαστική αντιπρόσωπος αρνήθηκε να παραλάβει το έγγραφο που υπέγραφε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ και όριζε εκπρόσωπο του κόμματος για «την επίβλεψη των εκλογών στα εκλογικά τμήματα..» και ότι όπως προβλέπει ο νόμος, ο εκπρόσωπος «θα πρέπει να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα…», «θα μπορεί για λογαριασμό μου να καταγράφει παρατηρήσεις όπου και όπως προβλέπεται. Παρακαλούνται όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για την αρμόζουσα συνδρομή στο έργο του».

Το έγγραφο του ΑΚΚΕΛ είχε δοθεί για να απαλλαχθεί ο εκπρόσωπος από τα καθήκοντα για την εφορευτική επιτροπή στην οποία είχε οριστεί, διότι ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής θα ήταν αδύνατον να εκτελέσει τις ενέργειες τις οποίες είχε αναλάβει νόμιμα εκ μέρους του ΑΚΚΕΛ για να επιβλέπει την διαδικασία μέχρι και την καταμέτρηση και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την Αντιπεριφέρεια. Η δικαστική αντιπρόσωπος αρνήθηκε να παραλάβει το έγγραφο και είπε μεταξύ άλλων «να βρούνε να ορίσουν άλλον εκπρόσωπο».

Δηλαδή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών το ΑΚΚΕΛ έπεσε θύμα όχι μόνο νοθείας με την απουσία ψηφοδελτίων σε εκλογικά τμήματα αλλά και με μία προσπάθεια αποκλεισμού του εκπροσώπου του στην Αλεξανδρούπολη (μέσω απαράδεκτης άρνησης να απαλλαχθεί των καθηκόντων εφορευτικής επιτροπής) ο οποίος θα εκτελούσε μεταξύ άλλων και αυτόν τον έλεγχο για ψηφοδέλτια σε εκλογικά τμήματα της περιοχής Αλεξανδρούπολης και γύρω περιοχών.

Τονίζουμε ότι το ΑΚΚΕΛ δεν θα αφήσει καμία τέτοια περίπτωση να περάσει ατιμώρητη και καλούμε τις δικαστικές και περιφερειακές αρχές να εξασφαλίσουν τη νομιμότητα και την μη-νοθεία στις εκλογές.

Το ΑΚΚΕΛ δεν θα αφήσει αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις αντιδημοκρατικότητας και θα ενημερώσει ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ