Πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Αμερικής αυτοκαταστράφηκε τελείως και πέθανε άφραγκη

Η Barbara Hutton ήταν η κληρονόμος του Woolworth και ο τύπος της εποχής την χαρακτήρισε ως το «καημένο πλουσιοκόριτσο» (poor little rich girl). Ήταν μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, με μια περιουσία σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, σε σημερινή αξία. Ήταν συνέχεια πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν την κάθε της κίνηση. Κι όχι άδικα. Είχε κόντρα με μια άλλη πάμπλουτη κληρονόμο, την περιτριγύριζαν τραγικοί θάνατοι και έζησε μια απίστευτη ζωή, από την φτώχεια στα πλούτη και πάλι πίσω.

1. Ήταν η κληρονόμος του Woolworth

2. Βρήκε το πτώμα της μητέρας στην ηλικία των τεσσάρων ετών

Ήταν μόλις τεσσάρων όταν πέθανε η μητέρα της. Αρχικά, οι εφημερίδες ανέφεραν ότι ήταν αποτέλεσμα μόλυνσης των αυτιών, που, αν είναι αλήθεια, είναι ένας από τους πιο περίεργους τρόπους να πεθάνει κάποιος. Η πραγματικότητα ήταν πολύ χειρότερη. Η μητέρα της αυτοκτόνησε. Βρήκε μια επιστολή του συζύγου της προς την ερωμένη του, πήρε δηλητήριο και πέθανε. Η μικρή Barbara ήταν εκείνη που βρήκε το άψυχο σώμα της μητέρας της στη σουίτα της στο Plaza Hotel.

3. Ήταν το πρώτο «καημένο πλουσιοκόριτσο»

Ενώ πολλές κληρονόμοι έχουν αυτό τον τίτλο (π.χ Αθηνά Ωνάση), η Barbara Hutton ήταν η πρώτη. Ο τίτλος της δόθηκε για να περιγράψει την ταλαιπωρημένη παιδική της ηλικία. Μετά το θάνατο της μητέρας της, ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε μια γυναίκα που θα χαρακτηρίζαμε άνετα ως κακή μητριά. Και οι δύο ήταν αδιάφοροι προς την Barbara και ουσιαστικά την αγνοούσαν. Μεγάλωσε με νταντάδες μέχρι τα 12 της, όταν την έστειλαν εσώκλειστη σε οικοτροφείο. Δεν είχε πολλούς φίλους και ο πατέρας της και η μητριά της δεν την έπαιρναν στο σπίτι ούτε καν στις διακοπές των Χριστουγέννων.

4. Προκάλεσε εθνικό σκάνδαλο στο χορό των ντεμπιτάντ

Η Barbara διοργάνωσε τον χορό της ως ντεμπιτάντ όταν ήταν 18 ετών, κάτι που ήταν φυσιολογικό. Αυτό που δεν ήταν τόσο φυσιολογικό είναι ότι το πάρτι της έγινε στο μέσο της Μεγάλης Ύφεσης του 1929. Ένας κανονικός χορός της εποχής κόστιζε περίπου 15.000 ως 200.000 σημερινά δολάρια, ο δικός της κόστισε 1 εκατομμύριο! Έγινε τεράστιο σκάνδαλο με πολλή αρνητική κάλυψη στις εφημερίδες και η Barbara αναγκάστηκε να δραπετεύσει στην Ευρώπη για να ξεφύγει από την οργή του Τύπου.

5. Είχε κόντρα με μια άλλη κληρονόμο, την Doris Duke

6. Ένα γάμος δεν είναι ποτέ αρκετός

Παντρεύτηκε επτά φορές. Τρεις πρίγκιπες, έναν κόμη, έναν βαρόνο, έναν περιβόητο playboy και τον ηθοποιό Cary Grant. Όλοι οι γάμοι απέτυχαν. Ο πρώτος της σύζυγός την πολιορκούσε για χρόνια. Έμειναν παντρεμένοι για 3 χρόνια και η Hutton παντρεύτηκε το δεύτερο σύζυγό 24 ώρες μετά το διαζύγιο τους. Ο Grant ήταν ο τρίτος σύζυγός της και μετά το διαζύγιό τους ισχυρίστηκε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ ξανά, γιατί «κανείς δεν είναι ανόητος για πάντα». Ο πέμπτος γάμος της διήρκεσε τρεις μήνες, περίπου όσο και ο έκτος και ο έβδομος. Έζησε τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής της μόνη.

7. Ο μοναχογιός της σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα

8. Ξόδεψε όλη της την περιουσία και πέθανε άφραγκη

Από παιδί της άρεσε να ξοδεύει χρήματα. Πέρασε τη ζωή της σκορπώντας την περιουσία της σε επαύλεις και πολύτιμα κοσμήματα. Χάρισε πολλά χρήματα σε φίλους της και σε φιλανθρωπίες. Η μεγαλύτερη σπατάλη της όμως ήταν οι γάμοι της. Ο πρώτος σύζυγός της κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια και ο δεύτερος της πήρε 1.5 εκατομμύριο. Ο πέμπτος αν και κράτησε μόνο μερικούς μήνες της κόστισε 2.5 εκατομμύρια.

9. Είχε προβλήματα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την ανορεξία και ήταν υποχόνδρια

Ήταν παχουλή ως παιδί και αυτό επηρέασε την αντίληψή της για το σώμα της καθώς μεγάλωνε. Έγινε ανορεξική και είχε προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Έκανε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στη ζωή της, για νεφρικά και εντερικά προβλήματα, καθώς και χειρουργική επέμβαση για καταρράκτη, που της δημιούργησε προβλήματα στην όραση.

10. Πλήρωνε ανθρώπους για να την κουβαλάνε

Το 1971 έπεσε και χτύπησε, σπάζοντας το ισχίο της. Για κάποιο λόγο ανέβαλε τη θεραπεία, γεγονός που της δημιούργησε επιπλοκές, καθώς δυσκολευόταν να περπατήσει. Προσέλαβε δύο σωματώδεις νεαρούς για να την κουβαλούν στα χέρια τους όπου κι αν πήγαινε. Όταν ρωτήθηκε γι΄αυτήν την περίεργη συνήθεια, απάντησε: «Γιατί να περπατάω όταν μπορώ να πληρώσω κάποιον άλλον να το κάνει για μένα;»

11. Βιβλίο για τη ζωή της και βιογραφική σειρά με πρωταγωνίστρια τη Farrah Fawcett

Οκτώ χρόνια μετά το θάνατό της, ένας παραγωγός αποφάσισε ότι είχε περάσει αρκετός καιρός για να γίνει μια ταινία για τη ζωής της. Η ζωή της ήταν πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε μια τυπική ταινία 90 λεπτών, έτσι έκαναν μια μίνι τηλεοπτική σειρά. Την υποδύθηκε η Farrah Fawcett και η σειρά διηγείται την ιστορία της ως κληρονόμος, τον γάμο της με τον Cary Grant καθώς και με τη μετέπειτα ζωή της, όταν πια σχεδόν ετοιμοθάνατη κλείστηκε στον εαυτό της εθισμένη στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Η ταινία έχει τον ταιριαστό τίτλο «Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here