Ο Μανώλης Μητσιάς στο θεατρικό σανίδι και είναι γεγονός!


Ο Μανώλης Μητσιάς στην «Ομορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ανέβει τον Οκτώβριο οε κεντρικό θέατρο της Αθήνας και θα αποτελέσει τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία του σκηνοθέτη και παρα­γωγού Γιώργου Βάλαρη!

Ο σπουδαίος τρα­γουδιστής έδωσε τα χέρια με τον σκηνοθέτη και την κόρη του μεγάλου μας συν­θέτη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια μιας τετ α τετ συζήτησης που εί­χαν λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του Μίκη, που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι το πρώτο μεγάλο όνομα που κλείνει με τον Γιώργο Βάλαρη για την αναβίωση της θρυλικής «Ομορφης Πόλης», η οποία, περισσότερο από 50 χρόνια μετά τη σύνθεση της, απο­δεικνύει τη διαχρονική της αξία και αναμένεται να είναι το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς!

Όπως συνέβη και τον Ιούνιο του 1962, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Παρκ, στο Πεδίον του Άρεως, σε σκηνο­θεσία Μιχάλη Κακογιάννη και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού! Στην παράστα­ση εμφανίστηκαν σπουδαία ονόματα, όπως οι αδελφές Καλουτά, ο Γρηγό­ρης Μπιθικώτσης, η Ντόρα Γιαννακοπούλυ, η Σμάρω Στεφανίδου, ο Ανδρέας Ντούζος και, φυσικά, ο Γιάννης Βογιατζής, ενώ συμμετείχε αφιλοκερδώς και ο αξέχαστος Στέλιος Καζαντζίδης! Γι’ αυτό σήμερα, το στοίχημα για τον Γιώργο Βάλαρη είναι μεγάλο… Στόχος του είναι να ανέβει στη σκηνή για αυτή την παράσταση-ωδή στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ένας πολυπληθής θί­ασος από σπουδαίους ερμηνευτές και ηθοποιούς, και σίγουρα το όνομα του Μανώλη Μητσιά είναι μια καλή αρχή.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Βάλαρης σχεδίαζε το σπουδαίο έργο να ανέβει στο θέατρο Μπρόντγουαιη, εκεί όπου ης δύο προηγούμενες σεζόν είχε ανεβά­σει με επιτυχία τα «Γοργόνες και μάγκες» και «Η νεράιδα και το παλικάρι».

Όμως, ο επιχειρηματίας του θεάτρου Βασίλης Πλατάκης υπέγραψε συμβόλαιο συνερ­γασίας με τον Μαυρίκιο Μαυρίκιο, με αποτέλεσμα ο Βάλαρης να μείνει… άστε­γος θεατρικά και να φτάσει την υπόθεση στα δικαστήρια. Αύριο, μάλιστα, ανα­μένεται η έκδοση της απόφασης στην αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθε­σε ο σκηνοθέτης και παραγωγός εναντίον του επιχειρηματία νια ηθική και επαγ­γελματική βλάβη και για διαφυγόντα κέρδη.

Πηγή: Espresso


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ