Ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με «Χρυσό Φοίνικα» για ταινία μικρού μήκους (photos)

O σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος κατάφερε να κερδίσει «Χρυσό Φοίνικα» για την ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε.

Με την τέταρτη ταινία του με τίτλο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» κατόρθωσε να αποσπάσει βραβείο στο 72ο Φεστιβαλ Καννών και είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης ταινίας μικρού μήκους που του απονεμήθηκε το εν λόγω σημαντικό βραβείο.

Η ταινία του ξεχώρισε ανάμεσα στις 11 ταινίες που διαγωνίστηκαν για το πολυπόθητο βραβείο σε σύνολο 4.240 ταινιών που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο. Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ξεκίνησε να προσελκύει το ενδιαφέρον του καλλιτεχνικού χώρου με τον «Ανάδρομο» και το Φεστιβάλ Δράμας, ενώ η πορεία του συνεχίστηκε με το «Zero Star Hotel» που είχε διακριθεί μέσα στις 15 καλύτερες απ” όλον τον κόσμο στο διαγωνισμό Sundance Ignite.

Διεθνώς αναγνωρίστηκε με την ταινία του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν», η οποία βραβεύτηκε διπλά στο Φεστιβάλ της Δράμας (καλύτερη ταινία νοτιοανατολικής Ευρώπης, ειδικό βραβείο επιτροπής) και στις Νύχτες Πρεμιέρας (ανδρικής ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, β” καλύτερη ταινία).

Ο Βασίλης Κεκάτος έφτασε λοιπόν στο Φεστιβάλ των Καννών όπου αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας.

Η υπόθεσή της ταινίας του αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού με τον ένα να έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του, ενώ ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό!

Του αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια, τόσο γιατί η δουλειά του ξεχώρισε και διακρίθηκε όσο και γιατί είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι Έλληνες δημιουργοί μπορούν και έχουν την ικανότητα να διαπρέπουν!

Πηγή: www.gossip-tv.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ