“Κλείδωσε” παραγγελία της Ιαπωνίας για 105 F-35… το ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ


Περιχαρής ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε με τον δικό του γλαφυρό τρόπο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, την πρόθεση της Ιαπωνίας να προμηθευτεί συνολικά 105 νέα μαχητικά F-35 Lightning II της Lockheed Martin. Στην πραγματικότητα, η προμήθεια αυτή έχει εγκριθεί από το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, στις 18 Δεκεμβρίου 2018.

Είναι στελθ, λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορείς να τα δεις”! ([They’r] stealth because the fact is you can’t see them), ανέφερε… διευκρινιστικά, με τη γνωστή απλοϊκότητα χρήσης των όρων που τον διακρίνει!

Η ουσία είναι όμως, πως οτιδήποτε αφορά ενίσχυση της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τραμπ σπεύδει να το αξιοποιήσει, καθώς το βασικό του σύνθημα για την ανέλιξη στον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ, αφορούσε την οικονομία, οπότε βοηθά την επικοινωνιακή του στρατηγική να πείσει ότι είναι συνεπής προς τις εξαγγελίες του.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την προσπάθεια της Ιαπωνίας να βελτιώσει τις αμυντικές της ικανότητες και σε αυτό το πλαίσιο, τους τελευταίους μήνες, στείλαμε μπόλικο αμυντικό υλικό, πρόσθεσε, δίνοντας και μια… γεωστρατηγική διάσταση στον λόγο του.

Οι Ιάπωνες τοποθέτησαν την πρώτη παραγγελία για 42 μαχητικά F-35A (συμβατικής απο-προσγείωσης) τον Δεκέμβριο του 2011. Πλέον, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου φέρεται να επιθυμεί να προσθέσει άλλα 63 μαχητικά του ιδίου τύπου, καθώς επίσης και 42 της έκδοσης F-35B που αναπτύχθηκε για να εξυπηρετήσει τις επιχειρησιακές ανάγκες των πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC), καθώς θα επιχειρούν από πολεμικά πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ