Επιβεβαιώθηκαν οι συνομιλίες Renault – FCA για συγχώνευση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault αποφάσισε να μελετήσει τη συγχώνευση της  FCA σε ποσοστό 50%, κάτι που επιβεβαιώθηκε προ ολίγου.

Η Renault επιβεβαίωσε κι επίσημα ότι το διοικητικό συμβούλιο της μάρκας συνεδριάζει σήμερα ώστε να εξετάσει ενδελεχώς την πρόταση των Ιταλών, για πιθανή συγχώνευση, όπου Renault και FCA θα κατέχουν το ίδιο ποσοστό μετοχών (50%-50%).

Δείτε ακόμη: Renault Arkana: Για την Ρωσία με αγάπη!

Η Fiat Chrysler Automobiles, έκανε πρόταση συγχώνευσης στη γαλλική φίρμα, η οποία στη περίπτωση που οριστικοποιηθεί, τότε αναμένεται να δημιουργηθεί ένας κολοσσός, μιας κι ο νέος όμιλος που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει 8,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, ενώ θα υπάρξει και μεγάλη οικονομία κλίμακος, μιας και αναμένεται να εξοικονομούνται σε ετήσια βάση περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Υψηλόβαθμα στελέχη της FCA τόνισαν ότι οι παραγωγικές μονάδες τους θα μείνουν ως έχουν, ενώ αναμένεται να ξεκαθαριστεί και αν θα παραμείνει η συνεργασία Renault – Nissan – Mitsubishi, ή αυτή η ενδεχόμενη συνεργασία με τους Ιταλούς είναι η αφορμή για διαζύγιο των Renault – Nissan.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο όμιλοι θα συγχωνευτούν μέσω μίας νέας ολλανδικής εταιρείας, όπου μόλις η Renault καταβάλει το μέρισμα των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της FCA, τότε θα λάβουν το 50% του χαρτοφυλακίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ