Μητσοτάκης: Οι πολίτες μας τίμησαν για ένα άλλο ήθος διακυβέρνησης

“Να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες για το σχέδιο μας”, ήταν η παραίνεση που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους τομεάρχες της ΝΔ.

Με τη φράση «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα» υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τομεάρχες της ΝΔ, σε κλειστή σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στην οδό Πειραιώς για την αποτίμηση των ευρωεκλογών και την προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε μάλιστα στο ισχυρό ενδεχόμενο που υπάρχει ως το τέλος της καταμέτρησης να χάσει την έδρα του το «Μέρα25» του Γιάνη Βαρουφάκη και να εκλέξει έναν επιπλέον ευρωβουλευτή η ΝΔ: «Όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές», είπε στα στελέχη του. Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό περιβάλλον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κεντροδεξιό κόμμα σε όλη την ΕΕ και το ΕΛΚ -και με τη δική μας συνδρομή- θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την διεκδίκηση της θέσης της προεδρίας της Κομισιόν, για την οποία υποψήφιος είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ».

Σκιαγραφώντας την πορεία που θ’ ακολουθήσει η ΝΔ ως τις εθνικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η στρατηγική επιλογή της ανανέωσης, της μετριοπάθειας, αλλά και της ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες απεδείχθη όχι μόνον ορθή, αλλά και αποτελεσματική. Κατορθώσαμε και να περιθωριοποιήσουμε την Ακροδεξιά και να διευρύνουμε την απήχησή μας προς το Κέντρο».

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στάθηκε στην επιτυχία της ΝΔ να εκλέξει από την πρώτη Κυριακή πέντε περιφερειάρχες, εκτιμώντας ότι και οι υπόλοιπες επτά μάχες του β’ γύρου που είναι ανοιχτές μπορούν να κερδηθούν από τη ΝΔ. Έστειλε μάλιστα μήνυμα στους βουλευτές του, ζητώντας τη στήριξή τους για τις μάχες αυτές, κυρίως, όπως είπε, στις περιφέρειες που έχουν απέναντι υποψηφίους άλλων κομμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον Παναγιώτη Νίκα από τη ΝΔ απέναντι στον Πέτρο Τατούλη.

Σε σχέση με τα ποιοτικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος και την ανάλυση των exit polls, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην επικράτηση της ΝΔ στους νέους ψηφοφόρους (17-24 ετών), υποστηρίζοντας πως αυτό «αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του». Επισήμανε δε ως πολύ ενθαρρυντικό ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες: δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυρές.

Για το αν η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές είναι στόχος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του να μην βάζουν ποσοτικούς στόχους και υπενθύμισε ότι θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις. «Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών θα το προσδιορίσω ο ίδιος, με μια τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδας», υπογράμμισε.

Για την επιδοματική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε πως δεν θα μπει «στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες για όσα έχουμε υποσχεθεί και μπορούμε να υλοποιήσουμε, διότι γι’ αυτό ακριβώς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες για το σχέδιο μας, μιας φωτεινής Ελλάδας».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας: «Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ