Ευρωεκλογές 2019: Ενισχυμένος ο Βέμπερ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, Γιούρκι Κατάινεν


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν δήλωσε ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ βγαίνει ενισχυμένος για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα έλεγα ότι η θέση του Μάνφρεντ Βέμπερ είναι πολύ ισχυρή αυτήν την στιγμή», δήλωσε από το Ελσίνκι στους δημοσιογράφους ο Γιούρκι Κατάινεν, αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παρέμεινε πρώτη πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν και με απώλεια ψήφων.

Ο Κατάινεν, αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο διάστημα 2006-2017, τόνισε πως θα μπορούσε να φανταστεί μια συμμαχία στο ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα στους Πράσινους, το ΕΛΚ, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους του Alde.

Το Alde πάντως, ενισχυμένο από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με 109 έδρες, και με την ένταξη του LREM του Εμανουέλ Μακρόν στις τάξεις του, επιδιώκοντας να αναλάβει τον ρόλο του ρυθμιστή εντός της φιλοευρωπαϊκής πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναμένεται να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση, σύμφωνα με το Politico, για να επισημάνει την «νέα ισορροπία δυνάμεων» και να ταχθεί υπέρ ενός προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα είναι σε θέση να συσπειρώσει μία «ευρεία πλειοψηφία πέραν των κομματικών γραμμών».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ