Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ενισχύονται οι υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών


Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός υποδέχθηκε τη Δευτέρα (27/05/2019), στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, κλιμάκιο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον επικεφαλής της Περιφερειακής Αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στο Παρίσι, Regis Savioz, την επικεφαλής της Αποστολής της ICRC στην Ελλάδα, Monica Zanarelli και τον αναπληρωτή της, Dominic Earnshaw, καθώς και την Υπεύθυνη Συνεργασίας και Πρόληψης, Χριστίνα Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Κατά την εποικοδομητική συνομιλία, αναπτύχθηκαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται του κοινού πεδίου δράσης της Διεθνούς Επιτροπής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και την ενδυνάμωση της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφορικά με τις υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).

Επίσης, την Παρασκευή (24/05/2019) ο κ. Αυγερινός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου αποτελούμενη από τον κ. Simon Missiri, Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα της Δ.Ο.Ε.Σ., τον κ. Elkhan Rahimov, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή της Δ.Ο.Ε.Σ. για την Ευρώπη και την κα Sofia Malmqvist, Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Γραφείου της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Ελλάδα – Συντονίστρια Προγραμμάτων της Δ.Ο.Ε.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΕΕΣ συνεχάρη τους κυρίους Simon Missiri και Elkhan Rahimov για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων ευχόμενος καλή επιτυχία στο απαιτητικό τους έργο. Από την πλευρά τους οι κύριοι Missiri και Rahimov έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Αυγερινό για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 2019, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι Οργανισμός θα ξεπεράσει πολύ σύντομα τα προβλήματά του και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άρση της αναστολής του από τη Διεθνή Ομοσπονδία (ΔΟΕΣ). Στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με τον υποβληθέντα «οδικό χάρτη».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ