Η Ρωσία αρνείται να απελευθερώσει τους ουκρανούς ναύτες από την κρίση του Κέρτς

Η Ρωσία αρνήθηκε σήμερα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και να απελευθερώσει άμεσα τους Ουκρανούς ναύτες.

Και αυτό γιατί η Ρωσία θα έπρεπε άμεσα να απελευθερώσει τους 24 Ουκρανούς ναυτικούς και τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία, που είχε συλλάβει στα τέλη Νοεμβρίου του 2018 στον Πορθμό του Κέρτς, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα στον πορθμό όπου οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας τους συνέλαβαν.

Η Ρωσία δεν αποδέχεται την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας σε σχέση με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον πορθμό του Κέρτς και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της στο ζήτημα αυτό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Νμτίτρι Πεσκόφ.

«Στην περίπτωση που σχετίζεται με τον πορθμό του Κερτς , δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών έχει διευκρινίσει λεπτομερώς αυτό το ζήτημα. Η ρωσική πλευρά αναμφίβολα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την άποψη της σ’ αυτή την ιστορία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΔΔΔΘ, ITLOS), το οποίο έχει την έδρα του στο Αμβούργο, κάλεσε το Σάββατο την Μόσχα να απελευθερώσει άμεσα τους 24 Ουκρανούς ναύτες και τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία που έχει συλλάβει, προτρέποντας τα δύο έθνη να μην προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να επιδεινώσει την διένεξη.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here