Η SEAT ενισχύει τη θέση της στην Κίνα

Η SEAT προωθεί τη στρατηγική για τη λειτουργική της ένταξη στην Κίνα. Αντιπροσωπεία της Κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκε σήμερα την έδρα της SEAT στο Martorell (Βαρκελώνη) και συναντήθηκε με τους εταίρους της κοινοπραξίας JAC Volkswagen (SEAT, Volkswagen Group China and JAC).

Την Κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κυβερνήτη της επαρχίας Anhui, Li Jinbin και τον Δήμαρχο της Hefei, Ling Yun Mayor, στην πρωτεύουσα της επαρχίας όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της JAC, φιλοξένησαν οι Volkswagen Group CEO Dr. Herbert Diess, SEAT President Luca de Meo, Volkswagen Group China CEO Dr. Stephan Wöllenstein και ο JAC Chairman An Jin.

Οι εταίροι της JAC Volkswagen και η κοινοπραξία, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία μπαταριών οχημάτων, υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει περαιτέρω πρόοδο για την ένταξη της SEAT στην Κίνα μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Η εν λόγω συμφωνία καθορίζει τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων και τη στρατηγική για το μέλλον της κοινοπραξίας. Επιπλέον, η JAC Volkswagen θα γίνει παγκοσμίως ένα ολοκληρωμένο μέλος του Ομίλου Volkswagen και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής.

Το νέο κέντρο R&D θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας και θα συμπεριλάβει μεταξύ άλλων, δυνατότητες για τη συνανάπτυξη μικρότερων ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων καθώς και διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τεχνολογίες για εφαρμογές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021 στο Hefei.

Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo τόνισε ότι «η υπογραφή αυτής της συμφωνίας αποτελεί ένα νέο βήμα προς τα εμπρός στο στρατηγικό σχέδιο για την παγκοσμιοποίηση της SEAT. Με την ένταξη της επιχείρησης μας στην Κίνα ενισχύουμε ταυτόχρονα το μέλλον της εταιρείας και την ηλεκτρική κινητικότητα. Σήμερα, η Κίνα είναι η χώρα αναφοράς για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος μας είναι να είμαστε ένα μέρος αυτού του οικοσυστήματος προκειμένου να ανταλλάξουμε γνώσεις και να κάνουμε πρόοδο στην επίτευξη παγκόσμιας βιώσιμης κινητικότητας».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here