Ρουμανία: Στη φυλακή ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Λίβιο Ντραγκνέα

Σε φυλάκιση 3,5 χρόνων χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο ισχυρός άνδρας της Ρουμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Λίβιο Ντραγκνέα.

Ο Ντραγκνέα καταδικάστηκε καταδικάστηκε σε φυλάκιση για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων, επιβιβάστηκε σε όχημα της αστυνομίας και οδηγήθηκε στη φυλακή της Ραχόβα, στα νότια προάστια του Βουκουρεστίου.

Το Ανώτερο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρουμανίας επικύρωσε νωρίτερα σήμερα την ετυμηγορία που είχε εκδοθεί σε βάρος του αρχηγού του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) τον περασμένο Ιούνιο.

O Ντραγκνέα, ο οποίος δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, είχε 24 ώρες στη διάθεσή του για να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που όπως όλα δείχνουν δίνε τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Ο ρουμάνος πολιτικός είχε οδηγήσει σε μεγάλη νίκη τους σοσιαλδημοκράτες στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016, όμως εμποδίστηκε να διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο λόγω μιας καταδίκης του με αναστολή για άλλη δικαστική υπόθεση σε σχέση με εκλογικές νοθείες. Οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι επεδίωκε έναν λιγότερο αυστηρό ποινικό κώδικα προκειμένου ο ίδιος να διαφύγει από διάφορες σε βάρος του δικαστικές διαδικασίες.

Ο Ντραγκνέα ο οποίος συχνά επικρινόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον κεντροδεξιό πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις με την κατηγορία ότι υπονομεύει το κράτος δικαίου, υπέστη μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές της Κυριακής, τις οποίες κέρδισαν κεντρώα κόμματα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here