Αποτελέσματα ευρωεκλογών: Ο Βαρουφάκης… κρίνει τα πάντα.


Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η διαδικασία με τα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές και σε ό, τι αφορά την “ουρά”. Και η “ουρά” έχει ένα όνομα: Γιάνης Βαρουφάκης!

Η ΝΔ έχει πάρει πανηγυρική νίκη στις ευρωεκλογές, ωστόσο το ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές… ετοιμάζουν τα πράγματά τους για την «καρδιά» της Ευρώπης… παίζεται ακόμα. Όπως σας έχει ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr, η ενσωμάτωση στα αποτελέσματα μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής έχει φτάσει στο 89,61% (στην Επικράτεια) και η ενσωμάτωση των σταυρών φτάνει στο 47,31%. Αποτελέσματα εκλογών: Δείτε ποιοι σύμβουλοι εκλέγονται σε Δήμους και Περιφέρειες

Με τα δεδομένα που υπάρχουν την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,18% και εκλέγει 7 ευρωβουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,80% που σημαίνει ότι στέλνει έξι ευρωβουλευτές. Αν τα ποσοστά μείνουν ως έχουν, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Κάπου εδώ, ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο… αλλά! Κι αυτό διότι σε περίπτωση που, όταν η ενσωμάτωση προχωρήσει περισσότερο, τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων αλλάξουν και η Νέα Δημοκρατία «κερδίσει» άλλη μια έδρα εκλέγοντας οκτώ ευρωβουλευτές, θέση στην ευρωβουλή θα πάρει ο Γιώργος Αμυράς!

Για την ιστορία, ο Γιώργος Αμυράς έχει (μέχρι στιγμής) συγκεντρώσει 90.832 σταυρούς.

Θρίλερ σε… πλήρη εξέλιξη είναι και το αν θα καταφέρει τελικά να εκλέξει ευρωβουλευτή το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ένα από τα δυο πρωτοεμφανιζόμενα (σε εκλογική διαδικασία) κόμματα τα οποία συγκέντρωσαν την ψήφο αποδοκιμασίας των πολιτών στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Μέχρι στιγμής, το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3,01% και εκλέγει στην Ευρωβουλή τη Σοφία Σακοράφα (19.931).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην ημέρα (Δευτέρα, 27.05.2019) το ποσοστό του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν μεγαλύτερο (3,03%) και αν τελικά πέσει κάτω από το 3%, αυτό σημαίνει πως η έδρα θα πάει στο πρώτο κόμμα που είναι η Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτό προβλέπεται από το σύστημα διανομής των ψήφων.

Εάν συμβεί αυτό, τότε η ΝΔ θα «βγάλει» 8 ευρωβουλευτές (σ.σ. με τον Αμυρά να μπαίνει στο… 90΄), ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει με 6 και τα υπόλοιπα κόμματα ως έχουν.Τα αποτελέσματα για το ποιοι εκλέγονται σε σταυρούς στις ευρωεκλογές από τη ΝΔ

Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ελίζα Βόζενμπεργκ
Μαρία Σπυράκη
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Γιώργος Κύρτσος αποτελέσματααποτελέσματαΤα αποτελέσματα για το ποιοι εκλέγονται σε σταυρούς στις ευρωεκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης
Έλενα Κουντουρά
Κώστας Αρβανίτης
Στέλιος Κούλογλου
Αλέξης Γεωργούλης
Πέτρος Κόκκαλης αποτελέσματααποτελέσματαΤα αποτελέσματα για το ποιοι εκλέγονται σε σταυρούς στις ευρωεκλογές από το ΚΙΝΑΛ

Νίκος Ανδρουλάκης
Εύα Καϊλή Τα αποτελέσματα για το ποιοι εκλέγονται σε σταυρούς στις ευρωεκλογές από το ΚΚΕ

Κώστας Παπαδάκης
Λευτέρης Αλαβάνος Νικολάου αποτελέσματααποτελέσματαΤα αποτελέσματα για το ποιοι εκλέγονται σε σταυρούς στις ευρωεκλογές από τη ΧΑ

Γιάννης Λαγός
Θανάσης Κωνσταντίνου αποτελέσματααποτελέσματαΤα αποτελέσματα για το ποιοι εκλέγονται σε σταυρούς στις ευρωεκλογές από την Ελληνική Λύση

Κυριάκος Βελόπουλος αποτελέσματααποτελέσματαΤα αποτελέσματα για το ποιοι εκλέγονται σε σταυρούς στις ευρωεκλογές από το ΜέΡΑ25
Τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός μετά τα αποτελέσματα

Μετά τους επτά πρώτους σε σταυρούς υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθούν γνωστά ονόματα που συμμετείχαν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε πρώην ευρωβουλευτές είτε γνωστά πρόσωπα που αποφάσισαν να διεκδικήσουν την… τύχη τους.

Σχεδόν 16.000 ψήφους πίσω από τον έβδομο (στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ) Γιώργο Κύρτσο (106.040) είναι ο Γιώργος Αμυράς (90.832), ο νυν ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης (83.705), η Βίκυ Φλέσσα (81.428), ο Δημήτρης Καιρίδης (78.664) και η Νίκη Τζαβέλα (49.022). Εκτός ευρωβουλής μένουν και οι Άκης Τσελέντης (38.775), Μανώλης Μαυρομάτης (27.729), Κατερίνα Μάρκου (19.229).

Ακόμη πιο ηχηρά είναι τα ονόματα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταφέρουν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Πάνω από 18.000 ψήφους πίσω από τον έκτο Πέτρο Κόκκαλη (74.549) είναι ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας 56.398) και ακολουθούν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής (54.036), Σπύρος Δανέλλης (53.944), η νυν ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα (50.239), ο Δημήτρης Πλουμπίδης (35.939), η Λυδία Κονιόρδου (34.985), Ραλλία Χρηστίδου (33.706), ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης (33.345).

Από το Κίνημα Αλλαγής, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή που εκλέγονται, είναι ο Νίκος Παπανδρέου (62.530) και ο Γιώργος Καμίνης (50.038). Οι δυο τους, όπως οι Γιάννης Μουζάλας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σπύρος Δανέλλης, Κωνσταντίνα Κούβενα και πολλοί άλλοι πήραν λιγότερους σταυρούς (!) από τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής!

Στο ΚΚΕ, πίσω από τους δυο πρώτους (Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Αλαβάνο Νικολάου, έρχονται η Σεμίνα Διγενή με 20.106 σταυρούς και η Λίλα Καφαντάρη με 18.213.

Δείτε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ανά κόμμα (πατήστε στην επιλογή «Υποψήφιοι» για να δείτε ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές και πόσους σταυρούς έχουν πάρει)

Δείτε εδώ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ