Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ


Μπορεί για τους… πολλούς τα χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ να μην είναι από εκείνα που πιάνουν συχνά στα χέρια τους, αλλά αν… γίνει το θαύμα, να ξέρετε ότι μπορεί να είναι από τα καινούργια!

Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ, στο ίδιο… χρώμα (πράσινο 100ευρω, κίτρινο το 200ευρω) κυκλοφορούν σήμερα (28.05.2019). Είναι τα τελευταία της σειράς «Ευρώπη» που τίθενται σε κυκλοφορία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα νέα χαρτονομίσματα «είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση, τα χρώματα τους είναι πιο φωτεινά και είναι ασφαλέστερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λορ Λελουέτ, ειδικός στην έκδοση χαρτονομισμάτων στην ΕΚΤ.

Εκ πρώτης όψεως, τα νέα χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν πολύ από τα παλιά, εκτός από το μέγεθός τους. Ενώ έχουν το ίδιο μήκος με τα τωρινά, αλλά πλέον έχουν το ίδιο ύψος με το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Τα χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ με το ίδιο ύψος θα είναι πιο εύκολα στη χρήση και μπορούν να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικά από μηχανές,  σύμφωνα με την ΕΚΤ. Το μέγεθός τους θα είναι επίσης «καλύτερα προσαρμοσμένο σε πορτοφόλια» και θα έχουν «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής» και μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Θα είναι παράλληλα «εύκολο να ελεγχθούν και δύσκολο να παραχαρακτούν» σημείωσε ο Λελουέτ.Φωτογραφία Reuters

Τους προηγούμενους μήνες, η ΕΚΤ είχε βγάλει σειρά από οδηγίες και σε video για τα νέα χαρτονομίσματα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ