Mazda MX-5 NB δεν ισιώνουν πουθενά! (+video)


To MX-5 και η Mazda εν συνόλω, επέστρεψαν στην ελληνική αγορά. Το πιο επιτυχημένο roadster στην Ιστορία, μάλιστα, έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει την σύγχρονη εμπορική μετενσάρκωση του RX-8, φέρνοντας τον κόσμο στην αντιπροσωπεία και γεμίζοντας τα ταμεία της ιαπωνικής εταιρίας. Εξάλλου, μιλάμε για ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα του Έλληνα. Και όχι μόνο.

Τα Miata απολαμβάνουν αγάπη παγκοσμίως, ιδιαίτερα η δεύτερη γενιά με την κωδική ονομασία NB. Μικρό, ευέλικτο, άμεσο, αρκούντως δυνατό με τον 1.800αρη των 140 (και αργότερα 146) ίππων και με μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, το MX-5 NB έχει παγιώσει την φήμη του ως ένα από τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για απολαυστικές, ορεινές διαδρομές. Κάτι που πιστοποιείται με το παραπάνω από το κάτωθι video.

Δυο φίλοι πήραν τα MX-5 τους και ξαμολήθηκαν σε ένα ονειρικό στροφιλίκι, με τις πλαγιολισθήσεις σε πρώτο πλάνο. Όπως είπαμε, η ευελιξία και η αμεσότητα του διθέσιου κάμπριο από την Χιροσίμα κάνουν τις στροφές «βούτηρο στο ψωμί του», ενώ και το μπλοκέ διαφορικό συνδράμει τα μέγιστα στην ελεγχόμενη αυτονομία του πίσω μέρους.

Το σημερινό MX-5 είναι πολύ κοντά σε τεχνικά χαρακτηριστικά με το NB, έχοντας 132 ίππους από τον 1.500αρη SKYACTIV-G. Το 0-100 χλμ./ώρα είναι ταυτόσημο (8,3 έναντι 8,4 δλ.), ομοίως η τελική ταχύτητα (204 αντί 208 χλμ./ώρα), ενώ είναι ακόμα πιο μικρό (3.915 χλστ. έναντι 3.975) και κυρίως, σημαντικά πιο ελαφρύ (975 κιλά αντί 1.045). Με λίγα λόγια, η επιτυχημένη Ιστορία βρίσκεται καθ’ οδόν προς την επανάληψη!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ