Αγιορείτικη συνταγή: Τηγανιτοί κολοκυθανθοί


Οι τηγανιτοί κολοκυθανθοί είναι μια αγιορείτικη συνταγή απλή, ωστόσο πολύ νόστιμη. Είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδεύσετε καλοκαιρινά ουζάκια.

Η συνταγή είναι του πατέρα Νικήτα από το Κουτλουμουσιανό κελί της Παναγίας Πορταϊτισσας στο Άγιον Όρος.

Μπορούμε επίσης να τους γεμίσουμε με κασέρι και να τους τηγανίσουμε ή με φέτα και αυγό, η απλή όμως αυτή συνταγή είναι Αγιορείτικη.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε γι’ αυτή την αγιορείτικη συνταγή, για 20 20 κολοκυθοανθούς είναι: 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι, 1 φλ. γάλα, 1 γεμάτη πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα ρίγανη, 2 ασπράδια αυγών.

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοκορφάδες, τους πλένουμε και τους βάζουμε στο τρυπητό. Όταν στεγνώσουν, ετοιμάζουμε το χυλό χτυπώντας το αλεύρι με το γάλα, το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα ασπράδια αι κάνουμε έναν λείο χυλό. Βουτάμε στο χυλό έναν, έναν τους ανθούς και του τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ