Ταξίδι στα πιο έντονα χρώματα του πλανήτη (pics)


Αν σας αρέσει το χρώμα, οι παρακάτω προορισμοί θα σας ενθουσιάσουν.

Júzcar, Ισπανία
Η μικρή αυτή ανδαλουσιανή πόλη βρίσκεται δυο ώρες μακριά από τη Σεβίλλη και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν πάντα μπλε. Στην πραγματικότητα, βάφτηκε σε αυτό το χρώμα ως μέρος της ταινίας «Τα στρουμφάκια» του 2011, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό… στρουμφοχωριό στα βουνά Ronda. Αρχικά, η παραγωγή της ταινίας είχε στόχο η πόλη να επιστρέψει στο αρχικό της χρώμα, το λευκό. Η πόλη, όμως, ψήφισε να κρατήσει το μπλε, αν και από το 2017 και αφού χιλιάδες τουρίστες κατέφτασαν στην μπλε πόλη, δεν της επιτρέπεται πλέον να αποκαλείται «το σπίτι των Στρουμφ», έπειτα από διαμάχη με τον δημιουργό των συγκεκριμένων κινουμένων σχεδίων, όπως αναφέρει η The Telegraph.

Παλιό San Juan, Πουέρτο Ρίκο
Η πολύχρωμη πόλη του Παλιού San Juan είναι σίγουρα πολύ instagram-ική, χάρη στον αρμονική συνδυασμό των πλακόστρωτων μονοπατιών, της ισπανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής που μετρά χρόνια από το 1500 και τα έντονα χρώματα, εμπνευσμένα από την Καραϊβική. Παρά την καταστροφή που έφερε ο τυφώνας Μαρία στο νησί τον Σεπτέμβριο του 2017, η ιστορική αυτή περιοχή ήταν μια από τις πρώτες που σηκώθηκε στα πόδια της. Σήμερα, λιγότερο από 2 χρόνια αργότερα, θα δυσκολευτεί να βρει κάποιος αποδείξεις ότι από αυτό το μέρος έχει περάσει τυφώνας. Για να νιώσετε καλύτερα το μέρος και να δείτε τα πολύχρωμα κτίρια, προτιμήσατε να περπατήσετε στο κέντρο και περάστε από την οδό Fortaleza όπου θα βρείτε ένα installation με εκατοντάδες πολύχρωμες ομπρέλες.

Μαλδίβες
Η αλυσίδα 26 ατολών και περισσότερων από χιλίων νησιών στον Ινδικό Ωκεανό είναι ένας από τους πιο τροπικούς προορισμούς στον κόσμο. Με θέρετρα πολυτελείας, παγκοσμίου φήμης καταδυτικά κέντρα και το γαλάζιο να επικρατεί παντού, η νησιωτική αυτή χώρα προσφέρει έναν συνδυασμό περιπέτειας και χαλάρωσης. Η πιο χαρακτηριστική εικόνα από τη νησιωτική χώρα για τους περισσότερους είναι μάλλον τα bungalows πάνω στα τιρκουάζ νερά των θαλασσών, όπου εκεί το γαλάζιο είναι το πιο έντονο φυσικό χρώμα που θα δείτε, θυμίζοντας κάτι από παράδεισο.

Γαλάζια Λίμνη, Ισλανδία
Η πασίγνωστη Γαλάζια Λίμνη στην Ισλανδία αφήνει μια πολύ απόκοσμη αίσθηση στον επισκέπτη με τα μαύρα βράχια από τη λάβα, τα μπλε γαλακτώδη νερά και τον ατμό που σχηματίζει σύννεφα. Το οπτικό κομμάτι, πάντως, είναι μόνο μέρος της εμπειρίας. Η μέση θερμοκρασία του νερού της λίμνης είναι μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου, δημιουργώντας ένα γεωθερμικό σπα, όπου μπορείτε να κάνετε μάσκες από λάσπη και να αξιοποιήσετε τα φυσικά άλατα, αναζωογονώντας την επιδερμίδα σας. Κι αν θέλετε να έχετε όλη τη Γαλάζια Λίμνη δική σας, χωρίς τις ορδές τουριστών, μπορείτνα πληρώσετε κάτι παραπάνω και να επισκεφτείτε το Retreat at the Blue Lagoon, ένα ξενοδοχείο με 62 σουίτες που έχει ιδιωτική λίμνη-προέκταση της Γαλάζιας Λίμνης με σαφώς λιγότερο κόσμο.

Vernazza, Ιταλία
Εδώ δεν κυριαρχεί ένα χρώμα, αλλά πολλά, με τα πολύχρωμα κτίρια στις αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου, του πράσινου κ.λπ. να δίνουν στην πόλη μια πολυχρωμία και αισιοδοξία που δεν συναντάς εύκολα. Η Vernazza, η πόλη αυτή στην επαρχία της La Spezia στη βορειοδυτική Ιταλία είναι από αυτές τις περιπτώσεις όπου η πραγματικότητα είναι ταυτόσημη με το καρτ-ποστάλ και αν και οι πλημμύρες του 2011 έφεραν αρκετές καταστροφές, παρ’ όλ’ αυτά έγιναν πολλές προσπάθειες για την αποκατάστασή της και το βάψιμό της ξανά από την αρχή.

Chefchaouen, Μαρόκο
Αν και δεν είναι εύκολο να φτάσει κανείς ως εκεί, αυτή η πόλη-φρούριο του 15ου αιώνα στα βουνά Rif, περίπου 2 ώρες νότια του Tangier, παραμένει δημοφιλής προορισμός για τουρίστες. Ένας λόγος είναι ότι όλα τα κτίρια είναι βαμμένα σε ένα ονειρεμένο μπλε του ουρανού και σε κάποια σημεία ακόμη και οι δρόμοι ή τα σκαλοπάτια έχουν το ίδιο χρώμα, δημιουργώντας μια παραμυθένια εικόνα. Ο λόγος που επιλέχθηκε το μπλε είναι ότι όταν οι εβραίοι πρόσφυγες από την Ισπανία μετακόμισαν εκεί τη δεκαετία του ’30, έφεραν μαζί τους και τη συνήθεια να χρωματίζουν τα πάντα μπλε, ως το χρώμα που αντικατοπτρίζει το θείο. Κι αν θέλετε να δείτε την πόλη από ψηλά, κάντε την 20λεπτη πεζοπορία πάνω στο Grande Mosquée και θαυμάστε τη θέα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ