Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας αποφάσισε εκλογές στις 7 Ιουλίου

Την απόφαση του πρωθυπουργού για κάλπες στις 7 Ιουλίου έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ποιος είναι ο λόγος που επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία.
Ο ρόλος που έπαιξε στην απόφαση η διαδικασία των σχολικών εξετάσεων.
Τον Φρανς Τίμμερμανς στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία της Κομισιόν.

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων». Ακόμη τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στις 10 Ιουνίου.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως κανείς δεν είχε προβλέψει το μέγεθος της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα της κάλπης και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Στηρίζει Τίμμερμανς ο Τσίπρας

«Μετά από 15 χρόνια επιλογής προσώπου για την προεδρία της Κομισιόν από την πλευρά των συντηρητικών, του ΕΛΚ, έχει έρθει η ώρα να υπάρξει προοδευτική επιλογή και γι’ αυτό θα στηρίξω τον υποψήφιο που έρχεται πρώτος σε ψήφους μεταξύ των προοδευτικών υποψηφίων, θα στηρίξω την επιλογή του Φρανς Τίμμερμανς», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι αυτό είναι προοδευτική αλλά και εθνικά ωφέλιμη επιλογή, γιατί η επιλογή του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να ενώσει αλλά να διχάσει την ΕΕ και ταυτίζεται με ακραία συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις κ. Βέμπερ θα δημιουργήσει μεγάλες απειλές και κινδύνους για τα συμφέροντα της χώρας μας και συνολικά για τα συμφέροντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here