Μποϊκοτάζ ΗΠΑ στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ του Διεθνές Οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης όπως ανακοίνωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Χάντσμαν.

Το μποϊκοτάζ από τις ΗΠΑ συμβαίνει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δίωξη που ασκεί η Μόσχα κατά του διακεκριμένου Αμερικανού επενδυτή Μάικλ Κάλβι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές (ο πρεσβευτής Χάντσμαν) θα είναι δύσκολο να παραβρεθεί… ενώ ο Κάλβι έχει συλληφθεί και διώκεται ποινικά για ζητήματα που σχετίζονται με ενδοεπιχειρηματική διένεξη» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα δεν σχεδιάζει να στείλει κάποιους εκπροσώπους της στο φόρουμ ούτε η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει κάποιους από την Ουάσιγκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός επενδυτής και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Barnign Vostok είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων, την οποία ο ίδιος αρνείται ισχυριζόμενος ότι η υπόθεση σχετίζεται με την άσκηση πιέσεων εναντίον του για τον έλεγχο μιας ρωσική τράπεζας της οποίας είναι μέτοχος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύλληψη του Μάικλ Κάλβι έχει προκαλέσει την αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου στην Ρωσία, παρότι το δικαστήριο τον περασμένο μήνα αποφάσισε να αποφυλακίσει τον Κάλβι και να τον θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, επισκέπτεται κάθε ο χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Το φόρουμ πραγματοποιείται τον Ιούλιο και αποτελεί ένα υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό γεγονός το οποίο η Μόσχα αξιοποιεί για να εκθειάσει την εικόνα της χώρας και να την παρουσιάσει ως ένα επενδυτικό προορισμό.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here