Σχολείο θα πληρώσει 53.000 δολάρια για την επανεκτύπωση του Yearbook του λόγω χειρονομίας

Ένα σχολείο στο Σικάγο θα αναγκαστεί να δαπανήσει το ποσό των 53,000 δολαρίων για να επανεκτυπώσει το Yearbook του όταν οι καθηγητές εντόπισαν φωτογραφίες πολλών μαθητών να κάνουν μια χειρονομία που σχετίζεται με τον ρατσισμό.

Σύμφωνα με τον Independent, οι ιθύνοντες του Oak Park River Forest High School ειδοποίησαν τους γονείς για τις εικόνες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, συμπληρώνοντας πως θα σταματήσουν την έκδοση του βιβλίου ως έχει. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Δρ. Joylynn Pruitt-Adams ανέφερε:

«Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες μαθητών που οποίοι κάνουν χειρονομίες οι οποίες μπορεί να έχουν διαφορετικά, ρατσιστικά νοήματα. Τα τελευταία χρόνια η χειρονομία αυτή έχει συσχετιστεί με τον εθνικισμό των λευκών και την υποτιθέμενη υπεροχή της ρατσιστικής φυλής.

Το σινιάλο που οποία μοιάζει με την χειρονομία του ΟΚ αλλά ανάποδα, ήταν συσχετισμένο παλαιότερα με το «παιχνίδι του κύκλου», αλλά έχει τώρα υιοθετηθεί από ακροδεξιούς οι οποίοι υπερασπίζονται τη «λευκή υπεροχή». Η υιοθέτηση της χειρονομίας από τους ρατσιστές ξεκίνησε από το 4chan, μία πλατφόρμα που συχνά χρησιμοποιούν οι ρατσιστές και τα τρολ, αναφέρει η Huffpost.

Αν και η πρόθεση των μαθητών παραμένει ασαφής, το σχολείο και πάλι ήρθε σε δύσκολη θέση σχετικά με το περιεχόμενο και θα πληρώσει σε μια εταιρεία 53,794 δολάρια για την εκτύπωση του βιβλίου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα μέσα του Ιουνίου, σύμφωνα με την Chicago Tribune.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ