Ολομέτωπη επίθεση Μαξίμου κατά Στουρνάρα και Ξαφά


Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου μπήκε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας αλλά και η Μιράντα Ξαφά με αφορμή δηλώσεις τους οι οποίες κατά την κυβέρνηση απειχούν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης σε σύνταξη και περίθαλψη.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κυρίου Μητσοτάκη είναι σαφέστατες: “Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα“. Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τονίζει:

«Την ίδια στιγμή ο κύριος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Υπέρ του θεσμού των προσωπικών συνταξιοδοτικών προϊόντων ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος.

Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η δήλωση Ξαφά

Την ίδια ώρα το πρώην στέλεχος τους ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει την αναδιανομή εισοδήματος ταξική πολιτική που οδηγεί στη μιζέρια, εκτιμώντας μάλιστα πως με το αποτέλεσμα της Κυριακής ο ελληνικός λαός την απέρριψε.

Κυβερνητικοί κύκλοι θυμίζουν – αντί σχολίου- πως στο πρόσφατο παρελθόν η Μιράντα Ξαφά είχε ταχθεί κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού ενώ είχε αποκαλέσει τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας … μαρξιστές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ