Εκλογές Κωνσταντινούπολη: Κάλεσμα στους πολίτες να αποκαταστήσουν την αδικία έκανε ο Κιλιτσντάρογλου


Οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη θα επαναληφθούν στις 23 Ιουνίου και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τους πολίτες να αποκαταστήσουν την αδικία.

Ο έκπτωτος δήμαρχος από τις πρώτες εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, έμεινε μόλις τρεις εβδομάδες στον δημαρχιακό θώκο, καθώς τα αποτελέσματα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ακυρώθηκαν, μετά την προσφυγή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην απόφασή της, η τουρκική Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή YSK επικαλέστηκε παρατυπίες στον διορισμό αξιωματούχων στα εκλογικά τμήματα. Η ακύρωση της ψηφοφορίας καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως «πραξικόπημα εναντίον της κάλπης» και προκάλεσε ανησυχία σε πολλές δυτικές χώρες.

«Όλοι οι ευσυνείδητοι άνθρωποι αποδέχονται ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου αδικήθηκε», δήλωσε σήμερα ο Κιλιτσντάρογλου σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP.

«Τα αδέρφια μας που ζουν στην Κωνσταντινούπολη είναι εκείνοι που θα αποκαταστήσουν αυτή την αδικία», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι θα ισορροπήσουν την δικαιοσύνη στις νέες εκλογές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ