Δυο σπάνια λευκά τιγράκια βρήκαν “σπίτι” στη Νικαράγουα


Δυο μικρά λευκά τιγράκια θα φιλοξενηθούν στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο στη Νικαράγουα, τα οποία θα τα εντάξει στο τμήμα με αιλουροειδή που απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα δυο τιγράκια ηλικίας πέντε μηνών, ο Όσμαν και η Χάλιμε, που έχουν γεννηθεί στο Μεξικό, είναι οι μόνες λευκές τίγρεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στην κεντρική Αμερική, σύμφωνα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου Εντουάρντο Σακάσα.

Τα λευκά λιοντάρια και τίγρεις που οφείλουν αυτό το σπάνιο χρώμα σε ένα  αλληλόμορφο γονίδιο, απειλούνται προς εξαφάνιση και απομένουν πλέον μερικές εκατοντάδες σε όλο τον πλανήτη.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) υπολογίζει ότι ο αριθμός των τίγρεων που ζουν στην φύση μειώθηκε από 100.000 το 1990 σε περίπου 3.900 σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΝΑ.

Παρά το γεγονός πως ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται ξανά τα τελευταία χρόνια, οι λευκές τίγρεις θεωρείται ακόμη ότι απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με την οργάνωση. Ο Όσμαν και η Χάλιμε δόθηκαν από μεξικανικό ζωολογικό κήπο στον οποίο ζουν οι γονείς τους και ανήκουν στην τρίτη γενιά τίγρεων που γεννήθηκαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας στη χώρα αυτή.

«Στο φυσικό τους περιβάλλον, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Περισσότερες είναι αυτές που ζουν σε ζωολογικούς κήπους» από αυτές που ζουν ελεύθερες στη φύση, διευκρίνισε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου της Νικαράγουας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ