Δημήτρης Λιγνάδης: «Εγώ πειθαρχώ γιατί είμαι ένας έξυπνος άνθρωπος»


Ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Ο ίδιος μίλησε για την φιλία τους και την συνεργασία τους, με τον Δημήτρη να εξομολογείται πώς νιώθει που θα υπακούει τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μαρκουλάκη, ενώ είναι κι εκείνος σκηνοθέτης.

Με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που σε σκηνοθετεί στον «Οιδίποδα Τύραννο» είστε αρκετά χρόνια φίλοι. Κρατά χρο­νιά αυτή…

…Η κολόνια! Ναι, κρατά πάρα πολλά χρόνια. Ο Κωνσταντί­νος ήταν ακόμα μαθητής στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και εγώ είχα βγει από αυτή. Στη διαδρομή γίναμε όντως καλοί φίλοι -τον θεωρώ οικογένεια μου πάντα- και συ­νεργαστήκαμε είτε παίζοντας μαζί είτε σκηνοθετώντας ο έ­νας τον άλλον.

Πόσο εύκολο είναι, αλήθεια, ενώ είσαι πια σκηνοθέτης, να υπακούς στις οδηγίες ενός άλλου σκηνοθέτη, Δημήτρη;

Δεν είναι εύκολο, γιατί έχεις αποκτήσει πια μια σφαιρική α­ντίληψη των πραγμάτων και έχεις τη δική σου οπτική πάνω σε ένα έργο. Αυτό, όμως, κάνει δελεαστικό το στοίχημα: ότι καλείσαι να εκμηδενίσεις την ιδιότητα του σκηνοθέτη και να κρατήσεις μόνο αυτή του ηθοποιού, που αφήνεται στον σκη­νοθέτη του για να τον οδηγήσει εκεί που εκείνος θέλει, Όταν λες «θα πάω να με σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης», θα πας και θα ακούσεις υπακούσεις σε όσα έρχεται να σου προτείνει και όχι να κάνεις κόντρες μαζί του- κό­ντρες δεν συμφέρουν κανέναν.

Από την άλλη, κανείς Μαρκουλάκης δεν έρχεται να δουλέψει μαζί σου χωρίς να λάβει υπόψη του ότι ο συνεργάτης του έχει εργαστεί πάνω στη σκηνοθεσία, οπότε μπορεί να ακούσει την όποια πρόταση του. Είναι ανοιχτός σε προτάσεις, γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος. Επίσης, και εγώ πειθαρχώ, γιατί είμαι ένας έξυπνος άν­θρωπος! Απολαμβάνουμε το νέο μας «πάντρεμα» και προ­χωράμε δυναμικά.

Πηγή: Realnews


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ