Σάλος στη Ρόδο: Διαθήκη 1.400.000 ευρώ – «Πάγωσαν» οι κληρονόμοι


Για απόπειρα ιδιοποίησης της περιουσίας μίας 92χρονης, η αξία της οποίας ξεπερνά το 1.400.000 ευρώ, κατηγορείται 59χρονη, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 59χρονη φέρεται να επιχείρησε να ιδιοποιηθεί την εν λόγω περιουσία χρησιμοποιώντας πλαστή διαθήκη με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας εναντίον της και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ο 80χρονος (τότε) ξάδελφος της θανούσης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της συγγενούς του, αλλά και την τιμωρία – όπως τονίζει- της 59χρονης για την πλαστογραφία της διαθήκης!

Οι συγγενείς της 92χρονης υπέβαλαν και αγωγή (αρνητική αναγνωριστική για ακυρότητα της διαθήκης) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αλλά και ασφαλιστικά μέτρα η προσωρινή διαταγή των οποίων εκδόθηκε τον Μάιο του 2012. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δικαστηρίου (για την προσωρινή διαταγή) δεν επιτρεπόταν η παραμικρή μεταβολή στην κινητή και ακίνητη περιουσία της θανούσης έως την εξέταση και την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης που έχει κατατεθεί.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ