Άρχισε η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου


Με αφορμή την εκκρεμότητα διορισμού νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, άρχισε την επομένη των ευρωεκλογών και ενόψει της προκήρυξης εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Η ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίρνει πλέον αποφάσεις που δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για λόγους «ηθικής τάξης».

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ALPHA εκτός από την ημερομηνία των εκλογών αποκάλυψε ότι μέχρι τότε η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της και δεν χρειάζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αλλαγή θα γίνει μόνο στο πρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών.

Ερωτηθείς το πρωί της Τετάρτης για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης απάντησε: «Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο». Ωστόσο, συνέχισε, «υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ