Ιαπωνία: Έκανε ηλεκτροσόκ στα παιδιά του για να είναι… πειθαρχημένα


Μόνο σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας πατέρας (ο Θεός να τον κάνει) χρησιμοποιούσε όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ για να επιβάλει την πειθαρχία στα τρία του παιδιά. Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου «έρχεται» από την Ιαπωνία.

Ο 45χρονος άνδρας ζει στην πόλη Κιτακιούσου στη νότια Ιαπωνία. Παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως χρησιμοποιούσε το όπλο teaser για να προκαλεί ηλεκτροσόκ στα παιδιά του, δυο κορίτσια 17 και 13 ετών κι ένα αγόρι 11 ετών. Με το όπλο τιμωρούσε τα παιδιά όταν «παρέβαιναν τους κανόνες», είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με το Reuters.

Το αγόρι είχε ένα ελαφρύ έγκαυμα στο χέρι. Τα κορίτσια δεν έφεραν εμφανή τραύματα, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας.

Ο πατέρας συνελήφθη την Τετάρτη (29.05.2019) δεν η υπόθεση κακοποίησης των παιδιών του έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων υποθέσεων που έχουν προκαλέσει σάλο και οργή στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια. Και έχουν ωθήσει μέλη του ιαπωνικού κοινοβουλίου να συζητούν την πλήρη απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας.

Ο θάνατος, πέρυσι, ενός κοριτσιού πέντε ετών, το οποίο ο πατέρας του το έδερνε και το άφηνε νηστικό στο όνομα της επιβολής πειθαρχίας είναι η πιο σοκαριστική υπόθεση απ’ όσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είχε δηλώσει τότε πως ο θάνατος της μικρής ήταν «συγκλονιστικός» και υποσχέθηκε τη λήψη μέτρων για να προληφθούν νέοι θάνατοι.

Τα μέλη της κάτω Βουλής της Ιαπωνίας ενέκριναν χθες Τρίτη ομόφωνα ένα πακέτο μέτρων με σκοπό να απαγορευθεί η σωματική τιμωρία γονιών στα παιδιά τους, ανοίγοντας τον δρόμο για να εγκριθεί αναθεωρημένος νόμος κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Πάνω από 50 χώρες σε διεθνές επίπεδο, κυρίως στην Ευρώπη, έχουν θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν τη σωματική τιμωρία των παιδιών, που πολλοί ερευνητές επισημαίνουν ότι είναι ούτως ή άλλως αναποτελεσματική ως προς τον σκοπό της, την επιβολή πειθαρχίας.

Η Ιαπωνία οδεύει να γίνει η τρίτη χώρα της Ασίας στην οποία θα επιβληθεί τέτοια απαγόρευση, μετά τη Μογγολία (2016) και το Νεπάλ (2018).

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ