Σε δίκη ο Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.


Κλήτευση στον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον να παραστεί σε δίκη για την “παραπλανητική” καμπάνιά του για το Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα δικαστεί τελικά για ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς προς τους Βρετανούς σχετικά με τις συνέπειες του Brexit, σύμφωνα με απόφαση της δικαστή του Περιφερειακού Δικαστηρίου Μάργκοτ Κόλμαν.

Η δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα της δικηγορικής ομάδας του Μπόρις Τζόνσον ότι η υπόθεση αποτελεί προσπάθεια υπονόμευσης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016 και απέστειλε κλήτευση στον Τζόνσον να παραστεί σε δίκη, αποδεχόμενη τη δίωξη που άσκησε εναντίον του ένας πολίτης με βάση όσα υποστήριζε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην καμπάνια του για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ότι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ της κοστίζει 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα.

Στην κλήτευση που παραδόθηκε στον Μπόρις Τζόνσον αναφέρεται:

“Έχοντας εξετάσει όλους τους σχετικούς παράγοντες πείστηκα ότι πρέπει να εκδώσω την κλήτευση, όπως ζητήθηκε, για τα τρία αδικήματα, όπως περιγράφονται. Οι κατηγορίες είναι αξιόποινες. Αυτό σημαίνει ότι ο εναγόμενος θα πρέπει να παραστεί στο δικαστήριο για προκαταρκτική ακρόαση και στη συνέχεια η υπόθεση θα σταλεί για εκδίκαση σε ανώτερο δικαστήριο”.

Κατήγορος είναι ο 29χρονος Μάρκους Μπολ, ο οποίος εκπροσωπείται από δικηγορική ομάδα, η οποία δήλωσε ότι η δίωξη δεν έχει καμία σχέση με το Brexit και ότι η μόνη σχέση με αυτό είναι η επιλογή του Μπόρις Τζόνσον στη διάρκεια του δημοψηφίσματος να χειραγωγήσει το κοινό. Για τον σκοπό της δίωξης και τα έξοδα, ο Μπολ κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα από τους πολίτες, ύψους 200.000 λιρών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ