Serial killer Κύπρος: Το νέο email – μυστήριο και οι έρευνες των Αρχών


Άλλες 8 μέρες υπό κράτηση ο serial killer της Κύπρου –  Νέο διάταγμα για email – Ψύχραιμος και σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου

Άλλες οκτώ μέρες στο κελί θα παραμείνει ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, ο πρώτος για τα κυπριακά δεδομένα.

Πρόκειται για το 6ο στη σειρά διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου. Αναμένεται ότι με τη λήξη του, η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο και ο ύποπτος θα οδηγηθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια όσα και τα θύματα του.

Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, τον βιασμό, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και την παράβαση του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ψύχραιμος ενώπιον του Δικαστηρίου

Ο ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε και σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.

Η διαδικασία διεξήχθη μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας με τον ύποπτο να δείχνει ψύχραιμος και να απαντά μονολεκτικά στις ερωτήσεις του δικαστηρίου.

Ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης του ΤΑΕ Λευκωσίας παρέθεσε τα γεγονότα της υπόθεσης, τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα από την Αστυνομία και το ανακριτικό έργο που υπολείπεται να γίνει.

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας σε σχέση με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη και πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 620 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα άλλες 80 περίπου καταθέσεις.

Ανέφερε ότι εκτελέστηκαν εννέα εντάλματα έρευνας οικιών και οχημάτων και έχουν παραληφθεί 453 τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα τους, τα οποία πιθανόν να αυξήσουν τον όγκο των εξετάσεων, όπως είπε, σύμφωνα με το offsite.com.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Ανέφερε ότι διενεργήθηκαν δύο έρευνες στην παρουσία του υπόπτου και συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί για εντοπισμό ακόμη δυο θυμάτων.

Είπε ότι συνεχίζονται οι εξετάσεις προς εξακρίβωση των στοιχείων του 7ου θύματος του οποίου το πτώμα εντοπίστηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα. Για το εν λόγω πτώμα ολοκληρώθηκε η νεκροτομή με σκοπό την ταυτοποίηση και εξακρίβωση της αιτίας θανάτου, συμπλήρωσε ο υπαστυνόμος.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις επί του πτώματος που εντοπίστηκε στη δεύτερη ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη και αναμένεται η εξακρίβωση αιτιών θανάτου και η ταυτοποίηση της.

Όπως είπε ο κ. Γιωρκάτζης, αξιολογούνται τα διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και άλλων συνομιλιών που εκδόθηκαν σε σχέση με τα θύματα και τον ύποπτο ως επίσης και τα διατάγματα ιδιωτικής επικοινωνίας, γεγονός που αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των καταθέσεων.

Ανέφερε ακόμη ότι εκδόθηκε νέο διάταγμα ιδιωτικής επικοινωνίας για συγκεκριμένο email που εντοπίστηκε και εκδόθηκαν νέα διατάγματα τηλεπικοινωνιακών δεδομένων σε σχέση με τον ύποπτο, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ογκώδη τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που αυξάνουν κατακόρυφα τις καταθέσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ